Kevin Durant (vpravo) z Oklahomy si kryje míč před dotírajícím Jamesem Whitem z

Kevin Durant (vpravo) z Oklahomy si kryje míč před dotírajícím Jamesem Whitem z New Yorku, | foto: AP

Basketbalové drama v Madison Square Garden skončilo výhrou Oklahomy

  • 49
Velké drama přinesl jeden ze dvou čtvrtečních zápasů basketbalové NBA mezi New Yorkem a Oklahomou City. Z výhry 95:94 se v Madison Square Garden nakonec radovali hosté, pro které to bylo třetí vítězství v řadě.

Kevin Durant k němu přispěl 34 body, osmi doskoky a šesti asistencemi, Russell Westbrook přidal 21 bodů, šest doskoků a pět asistencí. Tým Oklahoma City Thunder vyhrál už třetí zápas za sebou.

V dresu Knicks, kteří se museli vypořádat s absencí zraněného Carmela Anthonyho (koleno), se střelecky nejvíce vedlo JR Smithovi se 36 body. V posledních vteřinách duelu však neproměnil v dobré pozici střelu za tři body, která ještě mohla průběh duelu zvrátit.

Basketbalisté Denveru potvrdili proti vedoucímu týmu Pacifické divize Los Angeles Clippers, že jsou na domácí palubovce těžko k poražení. Nuggets zvítězili 107:92 a před vlastními diváky vyhráli podvanácté za sebou, s domácí bilancí 27-3 jsou společně s Miami nejlepší v lize.

Hned sedm hráčů Denveru zaznamenalo dvouciferný počet bodů, nejlepší byl Ty Lawson s 21 body a 11 asistencemi, Danilo Gallinari přidal 20 bodů.  

Výsledky basketbalové NBA

New York - Oklahoma City 94:95
Denver - LA Clippers 107:92

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž