Dwight Howard (12) a Clint Capela slaví výhru Houstonu nad San Antoniem.

Dwight Howard (12) a Clint Capela slaví výhru Houstonu nad San Antoniem. | foto: AP

Texasu vládne Houston, díky Howardovi přehrál i šampiony ze San Antonia

  • 15
Houston Rockets zvítězili i ve svém šestém zápase nové sezony basketbalové NBA, když porazili úřadující šampiony ze San Antonia jednoznačně 98:81. Ve druhém čtvrtečním utkání Portland přehrál Dallas 108:87.

V sestavě San Antonia chyběli odpočívající Tim Duncan a Manu Ginóbili. Bez nich Spurs v Houstonu ani jednou nevedli. Od úvodního rozskoku dominoval domácí pivot Dwight Howard, který nasbíral 32 bodů a 16 doskoků. James Harden přidal 20 bodů a Rockets si vypracovali až jedenatřicetibodový náskok.

„Koukli jsme se na video a dostali Dwighta na post. Dobře se pohyboval a z vysokých nahrávek byl opravdu zničující. Nezáleží na tom, kdo hraje za soupeře, je důležité, aby hrál Dwight dobře za nás,“ řekl k Howardovu výkonu trenér Kevin McHale.

Portland sice v poločase prohrával s Dallasem o čtyři body, ale třetí část Blazers ovládli 35:18 a v pohodě dokráčeli za vítězstvím. K výhře přispěl LaMarcus Aldridge 20 body, jen o dva méně nastřílel Damian Lillard. Mavericks vedl se 17 body Dirk Nowitzki.

Utkání bylo v poslední čtvrtině na několik minut přerušeno, když v hledišti zkolaboval jeden z fanoušků. Po resuscitaci byl odvezen do nemocnice.

Výsledky NBA

Houston - San Antonio 98:81
Portland - Dallas 108:87

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž