Jimmy Butler (vlevo) z Chicaga blokuje Chrise Copelanda z Indiany.

Jimmy Butler (vlevo) z Chicaga blokuje Chrise Copelanda z Indiany. | foto: AP

Basketbalista NBA byl pobodán, nachomýtli se k tomu i dva protihráči

  • 3
Chris Copeland, působící v týmu basketbalové NBA Indiana Pacers, jeho přítelkyně a další žena utrpěli bodná zranění při středečním incidentu před nočním klubem v New Yorku. Při policejním zákroku byl zatčen nejen útočník, ale i vedle dva jiní hráči NBA - Pero Antič a Thabo Sefolosha z Atlanty Hawks, kteří údajně bránili zasahujícím detektivům v práci.

Jedenatřicetiletý basketbalista Copeland utrpěl podle vedení klubu zranění břicha a levého předloktí a musel se podrobit operaci. Zatím není jasné, zda se ještě v této sezoně vrátí do hry.

K incidentu došlo před čtvrtou hodinou ranní před módním klubem na Manhattanu. Do hádky mezi Copelandem a jeho přítelkyní se začal vměšovat cizí muž, který následně vytáhl nůž. Zpacifikoval ho až Copelandův řidič, který ho držel do příjezdu policie.

Vedle Copelanda pořezal dvaadvacetiletý útočník i jeho přítelkyni na paži a prsou, další zraněná žena, která údajně patřila k agresorovi, má řeznou ránu na břiše. Žádné ze zranění není podle lékařů vážné.

V policejní cele skončili také další špičkoví basketbalisté Pero Antič a Thabo Sefolosha, kteří byli v klubu ve stejné době se svojí společností. Obviněni byli z bránění výkonu spravedlnosti a výtržnictví. Po krátkém slyšení u soudu byli bez kauce propuštěni a jejich obhájce očekává stažení případu.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž