Marek Kozlík z Plzně v sevření Thaddusem McFaddenem (vlevo) a Lukášem Bažantem

Marek Kozlík z Plzně v sevření Thaddusem McFaddenem (vlevo) a Lukášem Bažantem z Ústí. | foto: Jiří Bervida, MAFRA

Plzeňští basketbalisté podlehli Svitavám, čekají je boje o záchranu

  • 0
Porážkou 58:76 na půdě svitavských Turů zakončili basketbalisté Lokomotivy Interconex Plzeň nadstavbovou skupinu A2 Mattoni NBL. V tabulce obsadili Plzeňané šestou pozici, od příštího víkendu je čekají boje ve skupině o záchranu. Lokomotiva se dvoukolově utká s Ústím nad Labem, bratislavským Interem a Opavou. Už v sobotu zajíždí k prvnímu duelu na sever Čech.

"Měli jsme problémy ubránit podkošové hráče soupeře, i když obdržený počet bodů není až tak vysoký. Zde se projevily centimetry i kilogramy domácích pivotmanů," hodnotil utkání ve Svitavách trenér Dominik Feštr.

Svitavy hrály uvolněně. Už před utkáním bylo díky porážce Chomutova s Ostravou jasné, že Tuři v nadstavbové skupině skončí třetí a zahrají si předkolo play-off, v němž narazí na druhé Levice. Trenér Pětivlas tak mohl nechat rotovat od úvodních minut všech jedenáct hráčů.

Až do sedmé minuty byl stav vyrovnaný, domácí vedli rozdílem jediného koše. Až v závěru úvodní čtvrtiny Svitavy odskočili na rozdíl pěti bodů a hned poté po koších Teplého se Sedlákem Plzeň ztrácela už devět bodů.

"V utkání jsme měli dobré i špatné momenty. Bohužel naše slabá střelba výhru soupeři usnadnila," mínil kouč Feštr.

V 19. minutě jeho tým stáhl manko na pět bodů, ale pak se začala projevovat převaha Svitavských pod koši. Navíc v závěru třetí čtvrtiny zaznamenal Miloš dvě trojky a rozdíl se zvýšil na dvacet bodů. Zbytek utkání už si domácí pohlídali. "Solidní a nebojácný výkon předvedl mladý Aušprunk," pochválil Feštr talent Lokomotivy.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž