Dominez Burnett (vlevo) z Pardubic doskočil míč před Michalem Marešem z USK...

Dominez Burnett (vlevo) z Pardubic doskočil míč před Michalem Marešem z USK Praha. | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Jak vyzrát na USK? Musíme být trpěliví i chytří, zní z Pardubic

  • 0
Srazí se dvě mužstva v top formě se dvěma nejlepšími ligovými střelci ve svých řadách. Lepší pozvánka na zápas pardubických basketbalistů s USK Praha neexistuje, hraje se ve středu od 17 hodin na Dašické.

Stačí připomenout, že pardubická Beksa o víkendu sehrála prakticky rovnocennou partii na palubovce mistrovského Nymburka, giganta nejvyšší české soutěže.

A že „sovy“ z pražské Folimanky v předchozím kole vyloupily Děčín. Ne, duel, který bude též bitvou letošních králů ofenzivních statistik, domácího křídelníka Domineze Burnetta (18,2 bodu na utkání) a křídla z USK Jaromíra Bohačíka (18,4 bodu), by fanoušky určitě neměl nudit.

I proto jej kanál ČT sport odvysílá přímým přenosem.

„USK se díky svému vzestupu dostal do skupiny A1. Jde o sebevědomý tým, tradičně bojovný a zarputilý, který hraje v obraně i v útoku velice organizovaně,“ vypočetl kvality nejbližšího soka pardubický asistent Tomáš Bartošek.

A komplimenty přilétly i z druhé strany. „Pardubice jsou jedním z nejlepších týmů v lize a v této sezoně ještě neprohrály na domácí palubovce,“ podotkl křídelník Pražanů a zároveň pardubický rodák Jan Štěrba. „My se budeme snažit být prvním týmem, kterému se to povede,“ dodal odhodlaně.

Cestou k tomu má být, jak jinak, důkladná obrana. Beksa se na ni v tréninku poctivě připravovala.

„V útoku musíme být jak trpěliví, tak i chytří,“ nabádal kouč Bartošek. „Pokud je na hráče s míčem enormní tlak, je třeba hrát přes obránce jeden na jednoho. A ostatní musejí svým pohybem nebo domluvenými akcemi vytvářet příznivé situace na hřišti,“ doplnil.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž