Děčín - Ústí, Sanders - Hejl

Děčín - Ústí, Sanders - Hejl - NÁJEZD. Děčínský rozehrávač Levell Sanders (vlevo) se snaží v derby NBL proti Ústí obejít hostujícího Vladimíra Hejla. | foto: Martin Adamec, MF DNES

Náhrada za dirigenta Amese? Možná Sanders

  • 30
Pardubice - Dojde pod pardubickými koši ke střídání amerických hvězd? Nahradí Rahsaana Amese na postu rozehrávače jeho krajan Levell Sanders? "Líbilo by se nám, kdyby k nám takový hráč přišel," přiznal Milan Majer, sportovní ředitel BK Synthesia. "Už jsme sehnali dobrého pivota, teď potřebujeme ještě kvalitního rozehrávače."

O jedenatřicetiletého Američana, který v Mattoni NBL odehrál už sedm sezon a poslední čtyři roky táhne Děčín, je podle informací Deníku Sport velký zájem.

Přemýšlí o něm mistrovský Nymburk. Ale také Pardubice, které hledají náhradu za Amese. "Se Sandersem jsme nejednali," tvrdí Majer.

Nejužitečnějšího hráče ligy z předminulé sezony však pardubický klub ve svém hledáčku má. "Máme asi patnáct tipů. Jsou mezi nimi pochopitelně i jména z ligy," řekl Majer. Vesměs velmi zvučná.

"Jsou mezi nimi třeba Sanders, Beneš nebo Washington," prozradil Majer. "Byl tam i Slezák, ale už podepsal smlouvu v Nymburku."

A dalšími kandidáty na post dirigenta pardubického jsou hráči, kteří působili v zahraničí. Na trhu jich je prý velké množství.

"Agenti nás neustále zásobují nabídkami amerických rozehrávačů, ale také basketbalistů ze zemí bývalého Sovětského svazu nebo ze Slovinska," uvedl Majer. "Máme strašně moc informací a záznamů na DVD. Neustále o tom diskutujeme, trenér se tím postupně probírá a vyřazuje."

Oznámení náhrady za nejlepšího ligového střelce Amese by mělo být otázkou několika dnů. "Do konce června bychom chtěli mít vše vyřešeno," uvedl Majer. "Příští týden bychom chtěli zveřejnit soupisku na příští sezonu."

Jasná jsou na ní zatím dvě nová jména. Pardubice už získaly amerického pivota Williamse z Kunína a bermudského křídelníka s britským pasem Phillipse.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž