Prostějov - Vyšehrad: prostějovský Aleš Chán (s míčem) a Michal Skořepa se Ctiradem Klimánkem z Vyšehradu

Prostějov - Vyšehrad: prostějovský Aleš Chán (s míčem) a Michal Skořepa se Ctiradem Klimánkem z Vyšehradu | foto: Luděk Peřina, MAFRA

Motivace prostějovských Orlů proti outsideru z Ostravy? Minulá porážka

  • 0
Prostějovským basketbalistům chyběly tři opory, a přesto jasně vyhráli. Ve středečním 37. kole Mattoni NBL zvítězili v Ostravě 81:57. "Hlavně jsme dobře bránili a potvrdili jsme to i dobrou střelbou," řekl Benas Veikalas.

"Rozhodla obrana," uvedl i hostující pivot Aleš Chán. "Především jsme tady hráli s jiným nasazením než minule." V předchozím zápase v Ostravě Prostějovští překvapivě prohráli 94:99. "A právě to pro nás byla základní motivace, ani jsme si nic nemuseli v šatně říkat," dodal Chán.

Na hře Prostějova nebylo znát, že chybějí rozehrávač Eugene Lawrence a křídelníci Jaroslav Prášil a Andrius Šležas. "Všichni jsou zraněni," vysvětlil prostějovský trenér Peter Bálint. "Ale i tak jsme odehráli výborné utkání."

Po zranění naskočili do hry Pavels Veselovs a Radoslaw Hyzy. Ten však opět nedohrál. Ve druhé čtvrtině do něho tvrdě vletěl ostravský rozehrávač Jan Stehlík. Po srážce oba museli odstoupit. Hyzy s rozbitým čelem a Stehlík s bradou. "Radoslaw jel do nemocnice, vypadá to na deset stehů," řekl trenér Bálint.

Prostějovští byli včera u toho, když se na palubovku vrátil ostravský Rostislav Uhlíř, který od srpna bojoval s rakovinou. "Bude to určitě velký vzor pro spoustu mladých lidí," uvedl prostějovský asistent Lubomír Růžička.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž