Mistr chce odvrátit třetí prohru v řadě

Praha - Překvapivě nevydařený vstup do sezony zažívají v těchto dnech basketbalisté Opavy. Úřadující ligový šampion dosud ze tří odehraných zápasů jedinkrát zvítězil, přičemž senzační byla především jeho domácí porážka s Pardubicemi. O napravení pošramocené reputace a odvrácení hrozby třetí porážky v řadě se zkušený tým v čele s reprezentačním rozehrávačem Czudkem pokusí ve 4. kole Mattoni NBL, v němž se utká na brněnské palubovce s posíleným týmem BVV ŽS.

Svěřence trenéra Nikoliče však v Brně nečeká snadný úkol, neboť zejména podkošová síla soupeře budí respekt. Ke Svobodovi s Bendou se totiž před sezonou přidal velezkušený Jiří Okáč, navíc zahraniční angažmá nevyšlo prvnímu rozehrávači Pavlíkovi a vyvážený tým Brňanů tudíž opět patří ke spolufavoritům celé Mattoni NBL. Na palubovce Nymburka sice hráči BVV ve třetím kole neuspěli, když jim hrubě nevyšla poslední čtvrtina, ovšem v prvním poločase tým Miroslava Pospíšila ukázal svou sílu. Vzájemný duel těchto dvou soupeřů bude jistě největším lákadlem středečního programu. 

Výpadek postihl ve třetím kole i Mlékárnu Kunín, která překvapivě nestačila na Ostravu. Ještě nedlouho před koncem zápasu vedli hosté o sedm bodů, ovšem trojková kanonáda ostravských basketbalistů rozhodla o těsné výhře domácích. Kunínští se budou chtít rehabilitovat za nevydařený závěr předchozího duelu v souboji s Ústím, které má za sebou krutý výprask od sousedního Děčína.

Dosud neporažení Energetici chtějí prodloužit svou vítěznou sérii na čtyři utkání. V cestě jim však bude stát pražský USK, který Severočechy v přípravě na jejich palubovce pokořil. Dílčí neporazitelnost bude hájit i druhý tým průběžné tabulky Nymburk, který by měl mít snažší úlohu na půdě nováčka soutěže v Chomutově. Domácí družstvo mělo výhru na dosah v Ostravě i s Ústím, ovšem v kolonce výher stále figuruje nepříjemná nula.

"Nyní čeká náš tým série tři velmi těžkých utkání s největšími kandidáty na zisk titulu. Ve středu hostíme ambiciozní Nymburk a po utkání v Brně s BVV ŽS náš čeká loňský mistr Opava," připomínají Chomutovští, že následující "trojzápas" bude pro mladý tým trenéra Budínského opravdovým prubířským kamenem.

Dva týmy s jedním vítězstvím na kontě se střetnou v Pardubicích. Zatímco domácí Synthesia je po výhře v Opavě v pohodě, Triga se v úvodu soutěže trápila. Nejprve prohrála v domácí premiéře s Děčínem a poté si odvezla ostudný debakl z Nového Jičína. Domácí vítězství nad Spartou však dalo na předchozí nezdary částečně zapomenout a na východ Čech jedou Brňané s jasným cílem vyhrát!

Atraktivní duel bude k vidění i v Praze, kde Sparta hostí Ostravu. Zatímco elitní domácí střelec Miloš se zatím nemůže rozjet k obvyklým výkonům, hostující střelci Prášil či Gavlák pálí o sto šest. Se dvěma výhrami po třech zápasech nejspíš v Ostravě nepočítali a to ještě Rónova parta v Děčíně prohrála až po prodloužení! Na Spartě proto vědí, že je v žádném případě nečeká odevzdaný soupeř. 

Program 4. kola Mattoni NBL (8. 10.):

Mlékárna Kunín - SČP Ústí n. L. (17.00)
Synthesia Pardubice - Triga Brno (17.00)
BVV ŽS Brno - BK Opava (17.30)
BK Chomutov - ECM Nymburk (17.30)
SČE Děčín - USK Praha (17.30)
Sparta Praha - NH Ostrava (18.00)


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž