Mark Cuban, majitel Dallasu Mavericks, domlouvá rozhodčímu Brianovi Fortemu.

Mark Cuban, majitel Dallasu Mavericks, domlouvá rozhodčímu Brianovi Fortemu. | foto: AP

Cuban zase sponzoruje koblihový fond. Platí za nadávky rozhodčím

  • 0
Mark Cuban, majitel basketbalového klubu Dallas Mavericks, se dočkal své jubilejní dvacáté pokuty od NBA za nevhodné chování. Výstřední miliardář, jenž vlastní texaský klub od roku 2000, musí za nadávky rozhodčím ve středečním utkání proti Los Angeles Clippers zaplatit 100 tisíc dolarů.

Cubanovi se tak splnilo přání rozloučit se dalším finančním postihem se svým dlouholetým protivníkem Davidem Sternem, jenž 1. února po třiceti letech skončí ve funkci komisionáře NBA.

Cuban několikrát v minulých měsících mluvil o tom, že se pokusí ještě před Sternovým odchodem vysloužit si poslední "společnou" pokutu.

"Nemohl jsem ho nechat odejít bez pořádného rozloučení. Bylo to zábavných 14 let, během nichž jsem se snažil o změny a sponzoroval koblihový fond," uvedl na twitteru Cuban. Pětapadesátiletý americký obchodník a investor navíc oznámil, že dalších 100 000 dolarů věnuje na charitu, až na sociální síti dosáhne dvou milionů "followerů".

Podle ESPN zaplatil celkově Cuban na pokutách do ligové pokladny už téměř dva miliony dolarů. Čtrnáct z dvaceti finančních trestů si vysloužil za nadávky či jiné nevhodné chování směrem k rozhodčím.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž