Machová: Lepší jsme díky McWilliamsové

Brno - Překonala problémy s kolenem, vyhrála všechny ankety a táhne svůj tým k co nejlepšímu výsledku v letošním ročníku Evropské ligy. Basketbalistka Hana Machová, kapitánka reprezentace i brněnského týmu, touží letos dosáhnout hned několika titulů.

O triumfu v české lize se nepochybuje, naopak vyhrát Euroligu se Brňankám nikdy nepodařilo. Ale to není vše. Letos chce ukončit i studium na vysoké škole.

"Chtěla bych to stihnout už v červnu. Diplomka mě netrápí, spíše jsem zjistila, že mi chybí pár volitelných předmětů," popisovala pětadvacetiletá hráčka.

A co Evropská liga?
Letos máme určitě silnější tým. Mohly bychom se dostat daleko.

V čem jste silnější?
To je jednoduché. Rozdíl je v Američance McWilliamsové. Díky ní máme velkou sílu pod košem.

V posledním duelu Euroligy jste dovolily Ukrajinkám stáhnout čtrnáctibodový náskok. Za poslední čtvrtinu jste jim naopak povolily pouze čtyři body z trestných hodů.
Prostě jim došly síly. Na to, v jakém tempu se hrálo, málo střídaly a v závěru to bylo poznat.

Jak vypadají vaše problémy s kolenem?
Už je to v pořádku. Cítím se už dobře. Podle toho také vypadal můj poslední výkon. Myslím, že byl můj první v letošní sezoně, se kterým jsem spokojená.

Co pro vás znamenají ocenění? Byla jste vyhlášena nejlepší basketbalistkou, největší osobností ženské ligy a také jste vyhrála v oblíbenosti u fandů.
Je to super. Hlavně proto, že je to od odborníků i od diváků.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž