Roman Maleček

Roman Maleček | foto: Václav Šlauf, MAFRA

Karlovarské basketbalistky kosí zranění, záchranu z play-out ještě nevzdávají

  • 0
Souboj o přežití začíná. Play-out Ženské basketbalové ligy začnou Karlovy Vary na půdě Ostravy. Do nadstavbové části sezony jde tým z nejhorší pozice ze všech. Je až čtvrtý, tedy poslední. Ovšem bodové manko není vysoké: bod na Slovanku MB a dva na nedělního protivníka SBŠ.

Ze skupiny play-out půjdou dva nejhorší do baráže. Lokomotiva tedy potřebuje přeskočit Slovanku i Ostravu. Strakonice v čele tabulky skupiny mají náskok šesti bodů na třetího a baráž se jich netýká.

Rozdá si to nejhorší trojice extraligy. Karlovým Varům nenahrává zdravotní stav. Do Ostravy pojedou oslabeny. Zcela jistě vůbec neodcestuje Maria Blazejewská, která si léčí výron kotníku, a dost možná nedělní absence nebude jedinou. „Nejspíš bude muset vynechat i druhé kolo,“ mrzí manažera Romana Malečka. „Pokud bude moct hrát za čtrnáct dnů, tak bude pán bůh doma.“

Vedle ní jsou mimo tréninkový proces i další basketbalistky. Rozehrávačka Ariel Thomasová po vyšetření kolene byla ve čtvrtek na tréninku poprvé. Meniskus sice neprasknul, na soutěžní zápas to ale asi nebude. „Na střední rozehrávačce stojí 60 procent výkonu celého týmu, což není dobrá zpráva,“ děsí Malečka. A fit není ani Jitka Eisnerová.

Před důležitým zápasem až příliš chmurných zpráv z tábora. Proti SBŠ by Vary potřebovaly vyhrát, chtějí-li se vyhnout baráži. „Jde o nejdůležitější zápas roku 2015. Ale do karet nám dění moc nehraje. Vinou kolize s juniorkami nemůžeme využít ani je. Takže do Ostravy pojedeme v šesti lidech a s dvěma polozraněnými.“

I tak manažer Roman Maleček věří, že se tým vzepře a dokáže v play-out vybrat směr do baráže. „Flintu do žita neházíme, pořád je to hratelné. Věřím, že čtyři výhry ze šesti zápasů nám zajistí druhé místo ve skupině,“ říká. V neděli odpoledne se ukáže.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž