Ligovou licenci zaplatil trenér Konvička

B r n o - S finančními problémy i nedostatečně kvalitním hráčským kádrem zápolí před zahájením ligové soutěže basketbalistky druhého brněnského týmu, bývalé Lachemy Brno, který do soutěže vstoupí pod novým názvem SK Královo Pole. Kromě domácí nejvyšší soutěže čeká na Brňanky v příštím týdnu i start v Poháru Ronchettiové proti Wisle Krakov. První zápas se hraje ve středu 18. října od 18:00 hodin v Polsku, odveta je na programu v Brně o týden později.

Za současné ekonomické situace v Králově Poli by případný postup klub zcela zruinoval. "Nedovedu si představit naši další pohárovou cestu. Situace je značně zapeklitá, hráčky nedostaly od zahájení přípravy v polovině srpna žádné peníze," přiznal předseda klubu
František Konvička.

"Věřím ale, že většina z nich to pochopí. Za této situace nejsem ani schopen odhadnout naše umístění v lize. Chceme soutěž dohrát, budeme však postrádat pivotky a současné zranění opor Pavlíkové a Kovaříkové nás může zahnat až na dno tabulky," předeslal chmurné vidiny předseda Konvička.

Půl roku vedení Králova Pole vodil za nos případný sponzor, který se netajil velkolepými plány. Požadoval start klubu v Poháru Ronchettiové, na plné obrátky se rozběhlo i jednání s případnými posilami Janálovou a Topolářovou z Gambrinusu Brno.

"Tehdy vypadala situace zcela jinak, proto jsme se v červnu přihlásili do Poháru. Přiznávám, že jsem svou naivitou naletěl. Nenašel jsem však sílu rezignovat a klub v této těžké situaci opustit," přiznal Konvička, který složil kauci potřebnou pro start týmu v nejvyšší soutěži ve výši 100 000 korun z vlastní kapsy.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž