Pardubický Donovan Jakcson (vlevo) nastřílel v Rusku 30 bodů, na výhru to ale nestačilo.

Pardubický Donovan Jakcson (vlevo) nastřílel v Rusku 30 bodů, na výhru to ale nestačilo. | foto: FIBA

Pardubice vkročily do kvalifikace o Ligu mistrů slibnou prohrou v Rusku

  • 11
Pardubičtí basketbalisté budou ve čtvrteční domácí odvetě posledního kola kvalifikace Ligy mistrů dohánět osmibodové manko. Třetí tým minulé sezony české ligy prohrál v Rusku s Nižním Novgorodem 84:92. Mimořádný střelecký výkon převedl v pardubickém dresu Donovan Jackson, autor 30 bodů.

Východočechům se povedl úvod, první čtvrtinu těsně vyhráli, ale v druhé domácí basketbalisté zabrali a vypracovali si až patnáctibodový náskok. Svěřenci trenéra Levella Sanderse ovšem dokázali ztrátu snížit a udržet naději na postup. O ještě lepší pozici hosty připravilo osm neproměněných trestných hodů nebo 18 ztrát míče.

Kapitán Radek Nečas ocenil i velkou pomoc střídajících hráčů. „Když někdo nemohl, tak prostě vystřídal, přišla tam nová dravá krev a drželi jsme celou dobu vysoké tempo,“ řekl řekl na klubovém facebooku.

Uznal, že Pardubice doplatily na několik hluchých míst v prvním poločase. 

„Ztráceli jsme zbytečně míče a oni dávali jednoduché koše. Ale druhý poločas jsme vyhráli, máme na čem stavět a doufám, že v Pardubicích přijde plná hala,“ dodal Nečas.

Pardubice byly nasazeny do třetího kola kvalifikace přímo, sedmý celek VTB ligy Nižnij Novgorod má za sebou úspěšný dvojzápas s Arisem Soluň. Pokud Pardubičtí uspějí, doplní v Lize mistrů Nymburk a Opavu, v opačném případě budou hrát Europe Cup FIBA.

Úvodní duel 3. kola kvalifikace basketbalové Ligy mistrů

Nižnij Novgorod - Pardubice 92:84 (23:25, 50:40, 72:60)
Nejvíce bodů: Uzinskij 17, Odom 15, Broussard 12, Dragičevič 10 - Jackson 30, Benjamin 16, Williams 12.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž