Scottie Pippen (vlevo) a Michael Jordan ve slavných časech Chicago Bulls

Scottie Pippen (vlevo) a Michael Jordan ve slavných časech Chicago Bulls | foto: Profimedia.cz

Legenda otevírá dveře legendě: Pippena uvede do Síně slávy Michael Jordan

  • 7
Michael Jordan a Scottie Pippen. Dva muži, kteří změnili tvář basketbalové NBA a v 90. letech dovedli Chicago Bulls k šesti titulům. Pippen byl vždy v Jordanově stínu, ale v pátek se i on dočká své velké chvíle - bude uveden do basketbalové Síně slávy.
Mužem, který bude Pippena do Síně slávy uvádět, není nikdo jiný než právě Jordan. "Není nikdo lepší, kdo by to mohl udělat," říká Pippen. "S Michaelem jsem sdílel svou kariéru a dosáhl s ním většinu svých úspěchů. Byl to skvělý spoluhráč, učitel, ale i obdivovatel."

"Jsem nadšený z toho, že právě já jsem onou první osobou, kterou Michael kdy do Síně slávy uvede. Jestli si někdo zaslouží být na pódiu se mnou, pak je to právě on."

Sám Jordan vstoupil do Síně slávy vloni v září a zvolil si mít po boku bývalou hvězdu univerzity North Carolina State Davida Thompsona, kterého v dětství obdivoval a sledoval, jak vede svůj tým k národnímu titulu v roce 1974.

Jordan při své kontroverzní zářijové řeči zmiňoval mnoho lidí, kteří ho motivovali a inspirovali - a neudělal to příliš přátelským stylem. Právě Pippenovi ale velmi emotivně a upřímně poděkoval za všechno, co spolu prožili.

"Když se podíváte na všechna ta videa, nejsem tam jen sám. Scottie byl u všech titulů, které jsem získal," prohlásil tehdy Jordan.

Pro Pippena byl druhou možností kouč Phil Jackson, ale ten nakonec v pátek ve Springfieldu přítomen nebude. "Přál bych si, aby tam Phil mohl být," říká. "Udělal toho pro mě během mé kariéry tolik. Ale i tak se na to moc těším. Je to šance, abychom Michael a já mohli být ještě jednou v centru pozornosti basketbalového světa."

Pippen údajně zvažoval i možnost, aby ho do Síně uvedla některá z dalších legend jako Julius Erving, Magic Johnson, Larry Bird nebo Moses Malone. "Napadalo mě dalších pár jmen, ale Michael byl pro mě jasnou a jednoduchou volbou."
, pro iDNES.cz

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž