Lakers znovu prohráli, tentokrát v Houstonu

New York - Krize, která dolehla na dosud nejlepší tým letošní NBA po skvělé sérii 16 vítězství za sebou, stále pokračuje. Lakers prohráli 5 z posledních 8 zápasů a včera si z Houstonu odvezli porážku 89:83. Shaquille O´Neal byl nejlepším střelcem zápasu s 27 body a 19 doskoky, ale v závěrečných minutách prohrál souboj s domácím pivotem Catem. "Jsem velmi zklamán," řekl kouč Lakers Phil Jackson po zápase. "V nedělním zápase před celostátní televizí bychom měli předvést lepší výkon."

Houston - Lakers 89:83
Lakers se střelecky trápili celý zápas (36% úspěšnosti oproti 42,6 Houstonu), ale přesto měli šanci na vítězství, když 3 a půl minuty před koncem svítil na ukazateli stav 79:79. V tu chvíli však Kelvin Cato perfektně zblokoval střelu O´Neala a Walt Williams trojkou poslal Houston do vedení, které už domácí nepustili z rukou. Cato pak přinutil O´Neala k útočnému faulu a když byl v útoku znovu faulován, proměnil jeden trestný hod. Dvě minuty před koncem pak smečem zvýšil vedení Houstonu na 85:79. Vše dokonal Mobley trojkou 19 sekund před koncem. Za Lakers se k O´Nealovi střelecky přiblížil jen Kobe Bryant, který zaznamenal 17 bodů (ale proměnil jen 6 pokusů z 22). Jediný Fox se z celého týmu ještě dostal přes dvoucifernou hranici, když nastřílel 11 bodů (trojky 3/3 - nikdo jiný z Lakers už neproměnil ani jednu trojku). Za Houston znovu nejlépe střílel Steve Francis (17 bodů), Mobley přidal 15 a Williams 14. Bryce Drew si na konto připsal 10 bodů a oba pivoti - Cato a Olajuwon - po osmi bodech (Olajuwon 10 doskoků).

New York - Sacramento 120:111
Souboj třetího týmu Východu s třetím týmem Západu probíhal v útočném stylu, což teoreticky mělo nahrávat hostům. Ti však tentokrát ve střeleckých dostizích vydrželi jen první čtvrtinu (30:30) a když druhou prohráli o 15 bodů (36:21), bylo rozhodnuto. V poslední sekundě prvního poločasu trefil Marcus Camby trojku přes celé hřiště. Domácí pak náskok zvýšili až na 102:78 a když byl na začátku čtvrté čtvrtiny vyloučen dirigent hostů Jason Williams (5 bodů a 12 asistencí), zdálo se, že utkání skončí debaklem. Hosté se však po vyloučení Williamse paradoxně semkli k náporu a snížili až na rozdíl osmi bodů. Závěr však již drželi pevně v rukou domácí, jejichž nejlepším střelcem byl Sprewell (32 bodů), který si vyrovnal letošní maximum, Houston přidal 28 a Ewing 13 bodů a 12 doskoků. Za hosty tradičně nejlépe střílel Chris Webber (26 bodů), Divac přidal 17 bodů a Williamson 16. Vítězství posunulo New York na 2. místo Východní konference a vyneslo tak Koučovi Van Gundymu post hlavního kouče týmu Východu v All-Star Game (kouč Indiany Bird byl hlavním koučem předloni a proto podle pravidel nemůže koučovat letos znovu).


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž