Ústecký basketbalista Ladislav Pecka (vlevo) bráněný Martinem Kheilem ze Slavie.

Ústecký basketbalista Ladislav Pecka (vlevo) bráněný Martinem Kheilem ze Slavie. | foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

Nespokojené Pardubice se loučí se čtyřmi hráči, talent Kheil ani nevyběhl

  • 1
Pardubičtí basketbalisté, kteří po sérii čtyř porážek klesli na deváté místo ligové tabulky, výrazně obměňují kádr. Zástupci Beksy ve videopřenosu na klubovém webu oznámili, že v mužstvu nebudou pokračovat Jan Štěrba, Martin Kheil ani Američané Bryce Alford a Joey Brunk. Východočechy naopak posílí jiný americký hráč Kameron Chatman, který v minulé sezoně nastupoval za Brno.

„Jednali jsme s ním už v létě. Teď jsme se k tomu vrátili, byl stále volný a rychle jsme se domluvili. Dnes přilétá. Máme dva týdny na to, abychom ho zapracovali do týmu,“ uvedl generální manažer Martin Marek s odkazem na nadcházející reprezentační pauzu.

Štěrba, který přišel do Pardubic loni po dlouholetém působení v USK Praha, skončil podle Marka z výkonnostních důvodů. „Ukončili jsme smlouvu. Výkony a produktivita nekorelují s výší jeho smlouvy, což si nemůžeme dovolit,“ řekl Marek.

Jimmy Boeheim (vlevo) z Nymburka a Kameron Chatman z Brna na doskoku

Kheil, jenž přestoupil v létě z pražské Slavie, neodehrál kvůli zranění nohy za Pardubice ani jeden zápas. Zdravotní problémy ukončily předčasně i angažmá Brunka, který má potíže se zády. „Už je měl jednou operované. Bude se těžko nahrazovat. Ale bohužel i vzhledem k časovému rozsahu toho zranění v řádu měsíců jsme se dohodli na ukončení kontraktu,“ uvedl Marek.

Alford měl smlouvu na tři měsíce a vedení klubu se rozhodlo ji neprodloužit. Pohyb v kádru podle Marka ještě není uzavřen.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž