Kunínu by pomohly o minutu kratší čtvrtiny

Nový Jičín - Být první tři čtvrtiny o minutu kratší, mohli basketbalisté novojičínské Mlékárny Kunín ve včerejší finálovém utkání ligy Nymburk porazit. Poslední minutu první čtvrtiny prohráli 0:4, druhé 3:6 a třetí 2:5. Ztratili tak celkem 10 bodů. Prohráli 75:82. "Jasně, ale tak se to brát nedá," uvedl novojičínský pivot Rostislav Pelikán.

"Kdybychom v předchozím zápase v Nymburce hráli jen druhý poločas, tak jsme tam také zvítězili."

Ve třetí minutě Mlékaři vedli 10:2 a v šesté už 17:7. V deváté minutě ale Opatovský neudržel doskočený míč pod vlastním košem a Hess vyrovnal na 20:20. Štec pak nedal ani jeden ze dvou trestných hodů a znovu Hess obrátil stav na 20:22.

"V závěru čtvrtin jsme pokaždé udělali víc chyb než soupeř," řekl domácí křídelník Marek Štec. "Bohužel jsme nestíhali pokrýt spolupráci Whitfielda s podkošovými hráči Nymburka."

Nejvíc může domácí mrzet poslední minuta prvního poločasu. To sice Štec vypíchl hostům míč a trojkou zvýšil na 40:31, jenže hosté v závěrečných 50 vteřinách nastříleli 6 bodů a znovu bylo téměř srovnáno - 40:37.

"To byla škoda, nechali jsme soupeře dát moc laciné body. Znovu se tak k nám dostal na dostřel," upozornil novojičínský trenér Zdeněk Hummel.

"Novojičínští udělali dvě chyby na půlce, a snadno jsme tak snížili," všiml si nymburský křídelník Ladislav Sokolovský.

"Oba týmy ale chybovaly, my především v první půli." Definitivní zlom nastal v úvodních pěti minutách čtvrté čtvrtiny.

Ty Mlékaři prohráli 4:16. Až pak se ještě obrat dvěma trojkami pokusil Warrick, leč už to nestačilo. "Naše vítězství se rodilo těžce," uznal nymburský trenér Michal Ježdík.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž