Kunín střídá ligu s pohárem

Nový Jičín - Dohráli. Osprchovali se a nasedli do autobusu. Basketbalisté novojičínské Mlékárny Kunín hned po pondělní předehrávce 21. kola Mattoni NBL, v níž porazili USK Praha 86:70, vyrazili na 1200 kilometrů dlouhou cestu do švýcarského Fribourgu. Tam je čekají závěrečné zápasy Centrální a Západní konference Poháru FIBA.

Ve středečním semifinále Mlékárna Kunín narazí na maďarský Szekesféhervar. Druhou dvojici tvoří švýcarské týmy Fribourg a Boncourt. Vítězové se ve čtvrtek utkají o prvenství, poražení o třetí místo.

"Sám jsem zvědavý, jak tak náročný program zvládneme," řekl novojičínský trenér Zdeněk Hummel.

Jeho tým sehraje během devíti dnů pět utkání. K tomu ho čeká 2400 kilometrů v autobuse. Náročnou sérii Mlékaři začali už v sobotu ligovou výhrou nad Housery Brno 70:68. "Sehrát v devíti dnech pět zápasů, to je i pro mnohem silnější tým se širším kádrem pořádný záběr," podotkl trenér Hummel. "Nebudeme moc trénovat, musíme co nejvíc regenerovat."

Křídelník Marek Štec věří, že nabitý program mužstvo zvládne. "Takový týden je jen jeden za rok," podotkl.

TýMlékárna Kunín se vrací domů hned po čtvrtečním zápase, aby už v neděli jeli do Ostravy k utkání s Novou které od 17.30 hodin zakončí základní část ligy.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž