Kunín má nového trenéra a jedná s hráči

  • 3
Nový Jičín - Velké změny čekají tým vicemistra basketbalové ligy Mlékárnu Kunín. Odešel trenér Štefan Garba, kterého nahradil Milan Šedivý, někdejší kouč USK Praha, jenž už podepsal roční smlouvu s opcí. Sekretář klubu Milan Dvořák popírá, že by se celek Garby zřekl ze sportovních důvodů. "Faktem zůstává, že jsme chtěli titul, a ten má Opava. Na vývoji finálové série se však v prvé řadě podepsala rozsáhlá marodka v našem kádru," litoval Dvořák.

Dvořák litoval zejména neúčasti Curtise Bobba. Americký střelec v týmu zůstává, zatímco další cizinci Maurice Whitfield a Jadran Popovič odcházejí.

"Místo Whitfielda přijde jeho bratranec Fred Horn. Roční kontrakt už je podepsán," uvedl Dvořák k přestupu křídla vysokého 196 centimetrů.

Smlouvu v Novém Jičíně dosud neprodloužili ani Radek Nečas s Mariánem Přibylem. S oběma klub jedná. Stejná situace je i kolem dalšího působení zkušeného pivota Jaroslava Kováře, který se však pravděpodobně po letech vrátí do Nové huti Ostrava.

"Jistý pohyb ještě nastane, ale zatím ještě vše konzultujeme s novým trenérem. Ten bude mít při výběru dalších posil poslední slovo," upřesnil Dvořák.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž