Lenka Bartáková

Lenka Bartáková | foto: FIBA

V Minsku se jí už nelíbilo, Bartáková míří do Brna

  • 1
Zvučnou posilu získaly basketbalistky KP Brno, jejichž řady na přelomu roku rozšířila reprezentační rozehrávačka Lenka Bartáková. Sedmadvacetiletá účastnice olympijských her v Londýně přišla z běloruského týmu Cmoki Minsk, kde se rozhodla předčasně skončit po vyřazení klubu z Eurocupu.

„Minsk měl kvalitně poskládaný tým na postup ze základní skupiny Eurocupu, ten nám ale těsně unikl. Vzhledem k tomu, že běloruská liga pro mě byla trošku zklamáním, využila jsem nabídku KP Brno a klauzuli ve smlouvě o odchodu,“ uvedla Bartáková pro web momentálně čtvrtého celku ligové tabulky.

„Pokud se podaří vyřešit registraci, není vyloučen start Bartákové v nedělním šlágru ligy s Nymburkem,“ poznamenal Richard Foltýn, šéf KP Brno.

Právě za Nymburk v minulosti Bartáková hrála. Odchovankyně sokolovského basketbalu oblékala také dresy USK Praha, VŠ Praha a Hradce Králové.

Působila rovněž ve slovenském celku Piešťanské Čajky, kde se poprvé setkala se současným trenérem brněnského klubu Martinem Pospíšilem.

Bartáková je pro královopolský klub řešením akutního problémy. Po posledním utkání Eurocupu ve francouzském Nantes mu totiž nezůstala jediná zdravá rozehrávačka.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž