Kouč Chicaga už nemohl snášet prohry

Chicago - Trenér basketbalového klubu Chicago Bulls Tim Floyd v pondělí rezignoval. Kouč, který v roce 1998 nahradil ve funkci úspěšného Phila Jacksona a připadl mu nevděčný úkol navázat na nejslavnější éru týmu, už nemohl dál snášet mizerné výkony svého mužstva. Chicago pod jeho vedením v NBA pouze paběrkovalo a v letošní sezoně je zatím s bilancí čtyř vítězství a 21 porážek nejhorší v soutěži.

"Snažil jsem se dělat svou práci co nejlépe, ale zkrátka to někdy nestačilo," posteskl si Floyd na tiskové konferenci, na níž oznámil svou rezignaci. "Bude to tak lepší pro všechny. Změna nemusí být vždycky k horšímu," prohlásil odstupující trenér.

Křídelní hráč Marcus Fizer, jenž působil pod Floydem už na univerzitě v Iowě, však trenérova odchodu litoval. "Znám ho a vím, že je bojovník, který chtěl vyhrávat víc než kdokoli jiný. Určitě to pro něho nebylo snadné rozhodnutí," uvedl Fizer.

Floyda přivedl do Chicaga generální manažer klubu Jerry Krause. Oba muže pojilo dlouholeté přátelství, které ovšem v poslední době dostalo trhliny. Floyd totiž nedával příliš šancí na hřišti Tysonu Chandlerovi a Eddymu Currymu, které Krause získal v prvním kole draftu.

Floyd měl v klubu smlouvu do roku 2005, která mu zaručovala roční příjem kolem dvou milionů dolarů. Vedení Bulls jmenovalo prozatímním koučem jeho asistenta Billa Berryho. Floyd, pro kterého bylo Chicago první štací v NBA, opustil tým s celkovou bilancí 49 vítězství a 190 porážek.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž