Kondoři marně dotahovali náskok Sadské

  • 1
Liberec - Je to už jako kolovrátek: mizérie basketbalových Kondorů pokračuje a pokračuje a pokračuje... Tým z Liberce prohrál i desátý zápas v řadě. Přestože měl výhodu domácího prostředí. Přestože jeho soupeřem byl celek Sadské, který rozhodně nepatří k favoritům Mattoni NBL, svítil na tabuli po utkání stav 88:94.

Sobotní utkání 12. kola soutěže bylo pro Kondory přece jen jiné, než předchozí duely. Zatímco doposud Liberečané většinou drželi krok i s předními týmy a nestačili až ve druhém poločase, tentokrát tomu bylo přesně naopak.

„Odhodlání u nás bylo, bohužel zůstalo v šatně,“ glosoval domácí kouč Jan Slowiak. Hosté ze Sadské šli velice rychle do vedení a v poločase vedli o 18 bodů. Liberec nastřílel v úvodní půli pouhých 34 bodů.

V závěrečné čtvrtině Kondoři mohutně dotahovali, to už však bylo pozdě. Na zvrat neměli.

Nejlepším hráčem utkání byl vyhlášen Denis Mujagič ze Sadské, který nastřílel 29 bodů. Nejlepším střelcem domácího celku byl s 19 body Jiří Černošek.

„Naše obrana měla v prvním poločase den otevřených dveří,“ posteskl si trenér Jan Slowiak. „Byl jsem s ní velmi nespokojen a když se k ní přidala vysoká úspěšnost trojek hostů, znamenalo to vysoký náskok. V závěru jsme dotahovali, ukázali svůj charakter, ale bohužel nám chyběly síly na úplný zvrat,“ dodal Slowiak.

„Nervózní utkání dopadlo lépe pro nás. Měli jsme vysokou úspěšnost trojek, obzvláště Mujagič, který podal famózní výkon,“ řekl kouč hostů Karel Forejt.

Liberec nastoupil proti Sadské už bez pivota Aleše Kočvary, který po dohodě z klubu odešel. Čtyřicetiletý hráč vysoký 207 centimetrů pomohl týmu Kondorů v předchozích dvou sezonách, letos však výkonnostně zaostával.

V příštím kole Mattoni NBL se basketbalisté Liberce představí na hřišti USK Praha, tedy dalšího týmu, s nímž by měli bojovat o postupové místo do play-off.

Hostující Lyle (vlevo) uniká libereckému Landovi v utkání Mattoni NBL Liberec - Sadská.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž