Momentka z duelu Ostrava (v modrém)- Děčín.

Momentka z duelu Ostrava (v modrém)- Děčín. | foto: Karel Pešek, MF DNES

Končím, oznámil ostravský kouč Hummel po utkání s Děčínem

  • 1
Ostravští basketbalisté se v pátečním souboji s Děčínem drželi poločas. Leč vedli jen jednou, ve 13. minutě po dvou koších Palyzy, a to 29:26. Tři minuty na to Pavel Houška trojkou stav otočil na 31:32 a domácí se začali propadat do ztráty.

Zdeněk Hummel po utkání oznámil, že u ostravského mužstva končí jako první trenér. "Je otázka, jestli budu vypomáhat nějak jinak," podotkl. "Dělám to už přes třicet let, potřebuji si oddechnout."

Převezme tým dosavadní asistent Dušan Medvecký? "Víme, co bude, ale ještě to nemohu říct," uvedl šéf ostravského klubu Ladislav Kudela.

"Po předchozí jasné výhře byl na tom Děčín mentálně i psychicky lépe," prohlásil ostravský trenér Zdeněk Hummel. "Měl jsem z utkání obavy, z toho, jak někteří hráči vezmou fakt, že v případě výhry zase budeme muset jet daleko do Děčína, ale bojovali jsme."

Podle nejlepšího hráče zápasu Pavla Houšky byla rozhodující obrana hostů. "Vždyť jsme domácí ubránili na sedmdesáti bodech," řekl. "A hlavně jsme se vyvarovali našeho pravidelného výpadku ve třetí čtvrtině."

Děčínský kouč Pavel Budínský upozornil, že v prvním poločase to byla přetahovaná. "To ještě Ostrava měla výbornou úspěšnost střelby z pole – 72 procent," upozornil.

Opavští statečně vzdorovali Prostějovští si tentokrát pohlídali začátek utkání a nenechali Opavské získat výraznější náskok. "Ale i tak nám úvod vyšel," řekl opavský trenér David Klapetek. "Postupně se ale kvalita silného soupeře projevila."

Rozhodující byla druhá čtvrtina. V ní Opavští ještě vedli 30:28. "Pak měl ale soupeř šňůru jedenácti bodů, stav otočil a takticky si už vedení hlídali," řekl David Klapetek.

S tím, jak jeho tým favorizovanému protivníkovi vzdoroval, je spokojený. "Prostějov vyhrál základní část ligy, a tak jsem rád, že jsme sérii aspoň vrátili do Opavy, v což mnoho lidí nevěřilo."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž