Ondřej Kohout v modrém dresu české juniorské reprezentace v duelu s Gruzií.

Ondřej Kohout v modrém dresu české juniorské reprezentace v duelu s Gruzií. | foto: Archiv FIBA Europe

Kohoutovi trochu chybí, ale šanci dostane, slíbil kouč Fuenlabrady

  • 0
Ta myšlenka nebyla přitažená za vlasy. Španělské Fuenlabradě se na konci roku rozpadala podkošová sestava, zato výkony Ondřeje Kohouta ve třetiligové záloze začaly stoupat. Šance na debut v áčku, zdálo by se. Jenže dvacetiletý Čech si na oficiální start musí počkat.

"Myslím, že mu ještě trochu chybí na to, aby byl v týmu," soudí Porfirio Fisac, trenér Fuenlabrady, která se v úterý v rámci poháru EuroChallenge představila v Pardubicích.

Kohout i členové jeho "rodného" Sokola Pražského ale mnohem raději budou číst další řádky: "Figuruje v hledáčku mezi třemi mladými hráči, které se budu snažit vtěsnat do prvního týmu příští rok," slibuje kouč. "Šanci rozhodně dostane."

Naděje bývalého mládežnického reprezentanta by přitom vzrostly v případě, že by jeho zkušený krajan Luboš Bartoň - jenž může zastávat jak pozici tři, tak i Kohoutovu čtyřku - odešel. "Jestli Luboš podepíše někde jinde, bude místo navíc," přikývl Fisac.

V této sezoně, své druhé ve Španělsku a třetí po ošklivém zranění kolene, však 204 centimetrů vysoký blonďák do nejvyšší soutěže asi nezasáhne. A nenaváže na sedm bodů z přípravy proti Valladolidu. "Ondra s námi trénoval už před tímto ročníkem, pracoval dobře," naznačuje lodivod Fuenlabrady.

Zatím musí Kohout poctivě pracovat v Ávile, kde coby člen základní pětky nastoupil do dvanácti utkání. Sezonní čísla má 17,3 minuty, 6,1 bodu a rovné 4 doskoky.

Ovšem v posledních čtyřech zápasech už předvedl o něco víc. V průměru nastupoval už na 20,5 minuty, skóroval 7,8 body a doskočil 5,4 míče.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž