Karlovy Vary - USK Praha: domácí Lenka Větrovcová (vpravo) obchází Sandru LeDréanovou, přihlíží Markéta Bednářová

Karlovy Vary - USK Praha: domácí Lenka Větrovcová (vpravo) obchází Sandru LeDréanovou, přihlíží Markéta Bednářová | foto: Martin Stolař, MAFRA

Karlovarské hráčky dopadly podle očekávání. Dostaly lekci od mistra

Zázrak se nekonal. A rozdíl ve skóre je mnohem větší, než všichni v Karlových Varech doufali. Basketbalistky domácí Lokomotivy prohrály s mitrovským USK Praha 47:105. To je největší rozdíl od 12. ledna loňského roku, kdy Na Folimance prohrály Karlovy Vary o jednašedesát bodů.

Na domácí palubovce to byl ovšem největší výprask. Téměř dvě stovky diváků odcházely notně zklamané, proti USK byli zvyklí na lepší výsledky.

Vždyť loni prohrála Lokomotiva jen 74:82 a předloni 65:75. V prvním vzájemném zápase 18. října 2003 dokonce 66:73.
"Celkové skóre mě trochu mrzí," přiznal také po zápase karlovarský kouč Tomáš Veselý.

Přitom začátek utkání konečnému výsledku nenapovídal. Také proto, že hostující trenér Lubor Blažek nechal odpočívat zahraniční hráčky po náročné cestě z euroligového duelu v Košicích.

Proti české sestavě USK se Lokomotivě dařilo, po deseti minutách byl stav 15:17. "Hráli jsme výborně," uznal Veselý.

Jenomže od druhé čtvrtiny naskakovala na tuhnickou palubovku jedna zahraniční plejerka za druhou a skóre velmi rychle nabralo předpokládaný směr.

Druhá půle už připomínala spíš vraždění neviňátek. "Dokud jsme se snažili hrát kolektivně, dařilo se nám jakžtakž držet se soupeřem krok. Nedisciplinovanost, nízké nasazení a častá individuální hra ústící v nepřipravenou střelbu dovolila soupeři snadné zisky a skorování," posteskl si karlovarský kouč Veselý.

Hned sedm hráček USK nastřílelo dvouciferný počet bodů, Karlovaračky jen tři. "Kladem utkání zůstalo, že jsme jej odehrály bez výrazného zranění," připomenul po zápase karlovarský manažer Roman Maleček největší patálie své družiny.

trenér Veselý: Alespoň se nikdo nezranil

Na marodce basketbalové Lokomotivy už zůstávají jen Jitka Eisnerová a Michaela Heidlerová. Po měsíci a půl nastoupila na dvě minuty po zranění zotavující se Jana Houdková. "Byla to zkouška. Zapojila se do tréninku, a tak jsme to zkusili," říká karlovarský trenér Tomáš Veselý.

Stálé problémy má americká rozehrávačka Kyle DeHavenová. "Má zánět podkolenních šlach. Musíme ji brzdit, chce pořád hrát." Úplně fit nejsou ani Borecká nebo Sedláčková. Přesto může poprvé od začátku sezony trenér Veselý vydechnout úlevou: "Marodka se vyprazdňuje."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž