Martin Petrovický

Martin Petrovický | foto: Ondřej Littera, MAFRA

Důsledná obrana, to byl recept na historickou výhru Trutnovanek

  • 0
Jan Bobrovský, kouč basketbalistek IMOS Brno, už patrně nebude moc rád jezdit do východních Čech. Nejdřív skalp jeho svěřenek získal Sokol Hradec Králové, teď se o další bombu na úkor spolufavoritek ženské ligy postaraly i hráčky Kary Trutnov.

V pátečním druhém kole nadstavbové skupiny A1 tým z Krkonoš porazil IMOS 78:73 po prodloužení. Pro Brňanky to znamená už druhou prohru v této fázi sezony a brzy je může dotáhnout právě rival Trutnova.

Spolurozhodla technická chyba soupeře, který neudržel nervy po faulu na konci prodloužení. "Byl jsem na druhé straně, takže neumím posoudit, jestli to rozhodčí pískl správně. Ačkoliv během zápasu pískali na obě dvě strany stejně," říká kouč Martin Petrovický.

Domácí Trutnov potom zahrával tři trestné hody, z nichž vytěžil sice jen jeden bod, ale ten stačil na uhájení tolik ceněného vítězství.

"Především jsme však důsledně bránili a to se podepsalo pod naše vítězství," dodal trenér. Trutnovanky přitom mohly ovládnout zápas už po normální hrací době, ale v závěru nedokázaly proměnit čtyři trestné hody.

"Vítězství bylo na spadnutí už tam, ale soupeř taky mohl vyhrát," soudí Petrovický, který chválil za skvělý výkon i pivotky Andersonové. Trutnovu se tak po několika letech podařilo prolomit smůlu v zápasech s IMOSEM. "Pro nás to znamená především mediální klid. Nikdo už se nebude ptát, kolik zápasů jsme předtím prohráli," usmíval se Petrovický.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž