Pardubický Kamil Švrdlík (s míčem) v duelu s Opavou

Pardubický Kamil Švrdlík (s míčem) v duelu s Opavou | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Smeče, které hodně pomohly. Pardubický Švrdlík se blýskl ve finiši

  • 0
Radostné gesto si užil nejen až po závěrečné siréně. Pardubický pivot Kamil Švrdlík se totiž během vítězného mače s basketbalovým Prostějovem (75:60) dvakrát blýskl efektním zakončením. Parádní souhra potěšila jak fanoušky, tak i samotného hráče. „Užívám si tyhle situace,“ usmál se devětadvacetiletý dlouhán.

Své smeče po přesných nahrávkách spoluhráčů však zaznamenal v době, kdy na tabuli svítilo vyrovnané skóre.

„Utkání se lámalo. Byl jsem hlavně rád, že jsem dal koš a utekli jsme jim. Nebyl to čas na exhibici, ale spíše chlupový stav o pár bodů,“ stihl si Švrdlík všimnout.

Beksa se i zásluhou jeho bodů stihla od Orlů odpoutat hned v úvodu závěrečné čtvrtiny. Nervy až do poslední vteřiny tím pádem odpadly, což urostlý hráč přivítal s úlevou.

„Bylo by to takto ideální pokaždé. Měli bychom o pět proher méně, pokud bychom tímto způsobem zvládli koncovky,“ vypočítal Švrdlík, jenž o blížící se cenné výhře raději dopředu nepřemýšlel. „Po předchozích zkušenostech jsem věřil až minutu před koncem, kdy už jsme vedli o patnáct. To už jsem si říkal, že je to dobré,“ těšilo českého reprezentanta, pro něhož byl skalp bývalých spoluhráčů z Hané ještě sladší.

„Do dalšího vzájemného utkání jim můžu psát a hecovat je,“ plánoval jeden z pilířů sestavy Beksy.

Tu by úspěch s týmem z čela soutěže mohl zdravě nakopnout. „Je to jedna výhra s dobrým soupeřem. My ale víme, že nás bolí prohry i se slabšími soupeři. K čemu nám je třeba výhra s Nymburkem, když jsme poté prohráli ve Svitavách. Musíme vyhrávat zápasy, které máme, a přidávat i tyto výhry. Potom se můžeme posunout výše,“ dodal Švrdlík.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž