Jiří Šoula (vpravo) z Jindřichova Hradce hledá cestu přes Ondřeje Kohouta z...

Jiří Šoula (vpravo) z Jindřichova Hradce hledá cestu přes Ondřeje Kohouta z Pardubic. | foto: Petr Lundák, MF DNES

Potřebujeme zápas, od kterého se odrazíme, říká jindřichohradecký Šoula

  • 0
Do jihočeského Jindřichova Hradce přišel z basketbalových Pardubic. Talentovaný dvacetiletý juniorský reprezentant Jiří Šoula měl v pondělí dvojnásobnou motivaci. Na palubovku nastoupil proti klubu, kde ještě v minulé sezoně hrál. I on se snažil, ale na jednoho z favoritů ligy to nestačilo. Jeho tým padl 79:98.

Jirko, zápas jste ale nezačali špatně...
V prvním poločase jsme dodržovali to, co jsme chtěli a měli. Nepouštěli jsme Pardubice tolik do rychlých protiútoků. Na začátku na nich bylo znát, že neproměnily tři, čtyři svoje šance, ale ve druhém poločase se už chytily. Pak jsme je už nezastavili, soupeř začal dávat jednoduché koše.

Takže špatná obrana?
Neřekl bych. Ale pořád to nebylo to, co od naší hry chceme. I tak si myslím, že jsme se v obraně trošku zlepšili. Hlavně chceme odstranit naši největší slabinu - nedaří se nám zastavovat rychlé protiútoky soupeřů.

Ke konci se i vám osobně nedařila střelba, že?
To ano, už třeba zbývalo na střelu pět a míň vteřin, a to je pak těžké se trefit. Spíš si musíme hledat lepší pozice jako v prvním poločase. Pak už to asi každý chtěl nějak hodit, to nám mohlo uškodit. Ani trojek moc nebylo.

Neprojevuje už se nervozita, když jste prohráli osmý zápas v řadě?
Nevím, jak to nazvat, možná je na nás deka. Asi to znát trochu je, nikoho nepotěší, když prohraje osmkrát za sebou. Potřebujeme jeden nebo dva zápasy, od kterých se odrazíme a zvedne se nám sebevědomí.

Přitom začátek sezony jste neměli špatný, tři zápasy a dvě výhry.
Těžko říct, co se pak stalo. Na začátku jsme hráli v laufu, protože jsme měli dobrou přípravu. Pak přišel jeden špatný zápas a hlavně třetí a čtvrté čtvrtiny, které máme nejhorší, a už se z toho nemůžeme dostat.

Jak se vám líbí v Hradci?
Je to menší město než Pardubice, o to je to tady klidnější. To mám radši, nebaví mě třeba někde pořád cestovat MHD. Líbí se mi také to, že basket je pro lidi na prvním místě, a často je tu na nás plná hala a lidi fandí suprově. Myslím si, že soupeřům to občas dělá problémy, a z toho my naopak můžeme těžit.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž