Diskuze

Za Ústí skórovali jen Američané, Čech žádný. Strhla se hysterie, šéf klubu z ní šílí

Pět střelců, samí Američané. V Národní basketbalové lize se podle všeho poprvé v historii stalo, že by za jeden tým skórovali výhradně cizinci. Zaoceánské posily vytáhly ústeckou Slunetu ke středečnímu vítězství 90:72 na palubovce USK, což vyvolalo na sociálních sítích v některých případech až hysterii. A šéfa klubu Tomáše Hrubého to rozpálilo doběla.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

To je ve všech sportech, kde opadá zájem mladých o ten daný sport. Aby se udržela nebo zvedla úroveň soutěže, jsou cizinci potřeba. I proto aby se ti naši měli s kým měřit. Jenže většina funkcionářů to chce řešit stylem "dejme prostor našim mladým" a umetá jim cestičku aniž by na to ti hráči jednoduše měli. Je to složitá problematika, ale tím, že se někam dostanu díky kvótám pro naše se nic nevyřeší. Naopak soutěže ztrácí kvalitu, tím pádem i atraktivitu pro diváky, tím pádem i zájem adeptů a peněz. A to pořád dokola. Když chci něco dokázat, musím se měřit s nejlepšími a dostat se tam výkony. Nejvyšší soutěže nemůže hrát každý, nejen v basketu. Zároveň ale musí být cizinec lepší.

0 0
možnosti
LP

Potom se divíme, že výkony repre jsou takové, jaké jsou.

0 0
možnosti
OS

Jsou takové, jaké jsou, protože čeští hráči nemají výkonnost ani třetiřadých Američanů.

1 0
možnosti
LV

L32u56d92ě94k 29V97i87n98č

15. 3. 2024 10:35

O nic nejde , ale Slamak by se mohl nad tim zamyslet z jineho uhlu pohledu a v sirsim kontextu nez UnL.

0 0
možnosti
JD

J15a70n 19D80e59v60á49t80ý

15. 3. 2024 10:14

Pane Hrubý, bohužel to co předvádíte je ostuda!!!

1 3
možnosti
JS

Nemá z čeho šílet, čeští mladí jsou za stejné peníze zpravidla výrazně horší. Ti, kteří jsou lepší, vesměs v ČR nehrají...

1 0
možnosti

J80a47k83u63b 84Š57o56l40c

15. 3. 2024 8:27

Hrubý jako vždy reaguje hystericky.

Pravda je, že všude po Evropě je těch Američanů ještě mnohem víc, úplně se vytrácí nějaký národní charakter jednotlivých týmů. V podstatě jde o to, kdo koupí lepší Američany. O to víc je mi sympatický Nymburk, který má chvíle, kdy je ve FiBA Cupu na hřišti pět Čechů. Žádné kvóty bych ale nezaváděl.

0 0
možnosti
KM

Bohužel, českých hráčů co by naplnili týmy a mělo to nějakou kvalitu, moc není. A když je kvalitní, tak ho průměrný klub nezaplatí a raději vezme cizince, který ve stejné kvalitě vyjde levněji.

Také bych raději viděl plnou palubovku českých hráčů a k nim doplněné jen top hvězdy cizinců, to bylo ještě tak asi před 20 lety.

Viděl jsem zápas Slavie-Olomoucko, na palubovce občas nebyl ani jeden český hráč a kvalita stejně byla tristní.

1 0
možnosti
MH

My jsme doopravdy v některých případech taková malá uprděná kotlina....

4 0
možnosti
MH

Pokud není kvalita českých hráčů, tak bohudík jsou nahrazeni cizinci. Když vidím soupisku některých anglických fotbalových klubů, tak tam nevidím jediného Angličana. Vadí to někomu? Nevadí, protože chtějí vidět dobrou hru a ne nějaké nesmyslné kvóty.....

8 1
možnosti
VR

No není to veselý pohled, na druhou stranu Slamák s touto sestavou bojuje o druhej flek. Nejhorší situace je ta, že celky jako Olomoucko, Ostrava, Slavie jsou taky plný cizinců a plácají se v A2. Tam by byla kritika na místě.

Pravda je ale i ta, že Nábělek, Haiblík, Karlovský mraky minut a jedna velká 0.

2 0
možnosti