Jaylen Brown (v bílém) z Bostonu zakončuje na koš New Yorku kolem Tima...

Jaylen Brown (v bílém) z Bostonu zakončuje na koš New Yorku kolem Tima Hardawaye Jr. | foto: AP

Famózní smeč přes obra Porzingise? Jen průměr, zívnul její autor

  • 3
Že ho opěvují fandové na celém světě? To bostonského Jaylena Browna nerozhodilo. „Průměr,“ zhodnotil svůj parádní basketbalový moment. Ve středu zasmečoval přes newyorského giganta Kristapse Porzingise, jednoho z nejlepších blokařů NBA.

Jakmile to vzal jedenadvacetiletý křídelník ke koši Knicks s rozběhem, zastavit ho nemohl ani 220centimetrový lotyšský čahoun. Proti takové razanci není šance zasáhnout.

Ale Jaylen Brown ten moment ze druhé čtvrtiny nijak neprožíval.

„Na stupnici od jedné do deseti to hodnotím jako pětku,“ glosoval pro přítomné novinářstvo. „To proto, že mám za sebou už pár jiných povedených kousků,“ nebojí se bostonský atlet pochválit sám sebe. „Ale tohle bylo taky dobrý, a vyhráli jsme, to je hlavní.“

01.února 2018 v 04:21, příspěvek archivován: 01.února 2018 v 16:40

VIDEO: JAYLEN ON KP ?? https://t.co/gsDP2d1cdc

Pro zobrazen? videa mus?te m?t zapnutou podporu JavaScriptu

JAYLEN ON KP https://t.co/gsDP2d1cdc

Po výsledku 103:73 nad odvěkým rivalem v NBA měl Brown zjevně dobrou náladu.

Když se jej žurnalisté v souvislosti s jeho smečí přes Porzingise a následnou oslavu ptali ještě na jeden moment - hodně hlasitý řev trenéra Brada Stevense, ať se okamžitě vrátí do obrany - humor ho nepřešel.

„Trenérova zloba, to byla dvanáctka,“ ulevil si Brown s úsměvem, když měl znovu hodnotit od jedné do deseti.

Nakonec mu od větších problémů u kouče pomohli Newyorčané. Jejich trenér Jeff Hornacek si totiž vzal oddechový čas, takže najednou ani nebylo co bránit.

Brown pokračuje v této sezoně ve zlepšování, jež bylo patrné už loni na jaře. Při bostonském tažení Východní konferencí se o něm dokonce začalo mluvit také jako o kandidátovi na účast v Utkání hvězd NBA. Například bouřlivák Draymond Green z Golden State nepochybuje o tom, že Brown na únorovou akci patří.

Jaylen Brown z Bostonu smečuje do koše New Yorku kolem Kristapse Porzingise.

A protože je po nedávném zranění Kevina Lovea jedno místo v sestavě Týmu LeBrona Jamese neobsazené, dvoumetrový Brown stále může doufat.

I jeho nejnovější virální moment naznačuje, že by se trojka předloňského draftu nemusela ztratit ani ve smečařské exhibici.Také v ní je jedno místo volné.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž