Česká basketbalistka Jana Veselá ční nad soupeřkami z Velké Británie.

Česká basketbalistka Jana Veselá ční nad soupeřkami z Velké Británie. | foto: ČTK

Snad se každý poučí ze svých chyb, přeje si Veselá po debaklu

  • 0
Po téhle facce zůstala dlouhé minuty jako opařená. Česká basketbalistka Jana Veselá právě zažila tvrdou lekci od Velké Británie. Byla u porážky 57:81. Došlo k ní v nepříliš vhodný okamžik, pouhých pět dní před startem olympijské kvalifikace v Ankaře.

"Tenhle zápas nám vůbec nevyšel, Britky nás přehrály ve všem. V obraně i v útoku byly důraznější," mrzelo osmadvacetiletou křídelnici zápasové selhání.

Radost ze svých 13 bodů, nejlepšího výkonu na české straně, Veselá mít ani nemohla. Dílem proto, že jí sráží bolest v pravém lýtku. "Nevypadá to teď dobře, ale máme nějaké volno, tak to snad bude lepší a lepší," prozradila. 

Ve středu večer prostě nebyl důvod, aby byla svému jménu věrná.

Snad jediné pozitivum výsledku proti Británii - o nic nešlo. Souhlasíte?
Je lepší prohrát teď než v Turecku. Tam to už snad nějak dopadne. Samozřejmě se budeme snažit vyhrát.

Asi se shodneme, že to byl tvrdý úder. Nabudí vás? Probere? Anebo vás může srazit?
Každý viděl, že nám to prostě nešlo. Já si ale myslím, že to nakonec nebude tak špatné, že si každý uvědomí svoje chyby a poučí se z nich. Hlavně víme, že do toho musíme jít naplno. V každém momentu, za každého stavu je třeba bojovat.

Ani v úterý jste v Praze proti britskému výběru neodehrály dobrý zápas. Zvítězily jste však 67:56. Jak byste oba duely porovnala?
V tom druhém zápase jim spadlo skoro všechno, co vystřelily. To ale bylo asi dáno i tím, že jsme hůř bránily. Prostě to nešlo. Přehrály nás. Asi nějak nemáme zažitá svá pravidla v obraně.

Bude ještě prostor na defenzivě zapracovat?
Moc ho není. Spíš si musíme před zápasem jasně stanovit pravidla, která se musejí dodržovat. Pokud budeme hrát to svoje a pokud se z toho vzpamatujeme, mělo by to jít.

Jaký máte program před pondělím pětadvacátého, kdy kvalifikace začne?Ve čtvrtek je ještě trénink, v sobotu pak odlétáme. Počítám s tím, že během dvou dnů tam bude šance něco mírně potrénovat.

Už sledujete dva následující soupeře, Nový Zéland a Argentinu?
Zatím jsme se soustředili na Britky. Po příletu ale bude následovat příprava na tyto soupeře. Víme, že hrají podobně jako Britky. Budou hodně dravý, zákeřný. Budou hodně běhat. Určitě agresivní styl. Musíme na to být připravené.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž