Jan Veselý z Fenerbahce zakončuje smečí.

Jan Veselý z Fenerbahce zakončuje smečí. | foto: Euroleague

Veselý sahá po 700 milionech. Sejde se se svým vzorem Nowitzkým?

  • 26
Když se před dvěma lety vracel do Evropy, nechtěl si zabouchnout dveře do NBA. Teď má český basketbalista blízko k naplnění svého plánu. Kolem šestadvacetiletého pivota se točí američtí zájemci a ve hře je daleko více peněz než současných 2 200 000 eur za sezonu ve Fenerbahce Istanbul.

Jak informuje Ismail Senol, sportovní novinář z turecké televize NTV SPOR, ve hře o Veselého služby pro další ročníky jsou minimálně tři kluby NBA.

New Orleans Pelicans.

Brooklyn Nets.

Dallas Mavericks.

23.června 2016 v 12:49, příspěvek archivován: 23.června 2016 v 18:28

Vesely ile ilgilenen birçok NBA takımı arasında Pelicans, Mavericks ve Nets öne çıkıyor. Gelen teklifler üç yıl, 30 milyon dolar civarında.

A další novinka: hovoří o tříleté smlouvě za 30 milionů dolarů. Tedy 715 milionů korun. 238 milionů za sezonu.

Z Veselého by se rázem stal druhý nejlépe placený český sportovec. Lépe je na tom pouze fotbalový brankář Petr Čech s 351 miliony - jsou-li výpočty tuzemského Forbesu přesné.

Nechme však porcování tučného medvěda, který ještě běhá po lese, zajímavá je i sportovní stránka věci.

Dallas stále táhne nezlomný Dirk Nowitzki. Osmatřicetiletý Němec byl Veselého vzorem před vstupem do NBA, jejich herní styl se však nyní zásadně liší - pro českého pivota dobrá zpráva. Nowitzki sice nevyužil svou opci na prodloužení kontraktu, ovšem zapřísahá se, že v Dallasu zůstane. I přes zájem Golden State Warriors.

Na další sezonu mají Mavericks podpisy JaValeho McGeeho (někdejšího Veselého spoluhráč z Washingtonu), Jeremyho Evanse či Tunisana Salaha Mejriho. Nijak oslnivá sestava.

Brooklyn vstoupil do období přestavby, pod novým manažerem Seanem Marksem a trenérem Kennym Atkinsonem se bude hledat. Pod košem Nets působí ofenzivně laděný Brook Lopez či zkušený Thaddeus Young. Andreu Bargnaniho klub vykoupil v průběhu uplynulé sezony ze smlouvy.

New Orleans by Veselým doplnil superhvězdného Anthonyho Davise, to by byla atleticky velice zajímavá dvojka. V Pelicans by však čekala českého reprezentanta nejtěžší pozice, poprat by se o ni musel s královsky placeným Turkem Ömerem Ašikem a Francouzem Alexisem Ajinkou.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž