Jan Špaček (vpravo) v dresu Svitav.

Jan Špaček (vpravo) v dresu Svitav. | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Nezvládli jsme koncovku, mrzí hradeckého Špačka po prohře se Spartou

  • 0
Nacvičené akce soupeře ho nepřekvapily, zrovna tak originální a důvtipná řešení při zakončení. Jan Špaček, pro první ligu basketbalista Hradce Králové, totiž letos trénuje s BA Sparta Praha, ale ani dokonalá znalost kádru a slabin soka nebyla jeho spoluhráčům nic platná. Prohráli 75:84.

"Dvě věci mě každopádně zaujaly. Na začátku zápasu měly oba týmy úspěšnost střelby snad devadesát procent," podivoval se Jan Špaček, jeden z tahounů Sokola Hradce Králové.

"A vůbec jsem také v dalších čtvrtinách nečekal tak dobrou obrannou práci Sparty," přiznává borec, který hrával i Mattoni NBL. Hradečtí si každopádně museli připadat jako na houpačce. Parádně totiž zvládli první čtvrtinu a vypadalo to, že si s favoritem první ligy poradí.

Jenže Pražané je potom výrazně přehrávali i kvůli jejich zhoršené koncovce. "Nebyli jsme schopní nic trefit a navíc Sparta začala makat v obraně, na což opravdu nejsme v první lize moc zvyklí," pokračoval Špaček.

Jeho spoluhráči se však ještě pokusili smazat obří dvacetibodovou ztrátu a málem se jim to povedlo. Sparta však v závěru zabrala a vítězství si pojistila.

"Dost špatně se mi kvůli tomu spalo, protože jsme Spartu stáhli na rozdíl tří bodů, ale koncovku nezvládli," lituje ztracený zápas Špaček. "Začátek byl přitom totální euforie, a pak jsem si zase říkal, že to je slušná tragédie," kroutí hlavou nad nevídaným vývojem duelu.

Pro Hradec porážka znamená, že už se patrně prvnímu místu nepřiblíží, pokud ještě Sparta neklopýtne. Avšak v posledních dvou kolech si může dovolit zaváhat a třetí Plzeň se přes něj už nedostane.

"Druhé místo je dobré, před sezonou bychom vážně neřekli, že budeme tak dobře postavení," soudí Jan Špaček.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž