Grizzlies se stěhují do Memphisu

New York - Rada guvernérů zámořské NBA v úterý povolila přesun basketbalového týmu Vancouveru Grizzlies do Memphisu v americkém státě Tennessee. Minoritní podíl v klubu bude prodán skupině investorů, v jejímž čele stojí J.R. Hyde a jeho žena Barbara. V novém městě budou Grizzlies hrát již od nadcházející sezony 2001/02. "Chtěli jsme tento klub podpořit," uvedl komisionář NBA David Stern. "Město Memphis je schopno basketbal podporovat, takže se domnívám, že celek NBA by zde měl prosperovat. Také se nám líbila myšlenka spojení nynějšího vlastníka Michaela Heisleye s novým investorem," prohlásil Stern.

O stěhování Vancouveru, jednoho ze dvou kanadských týmů v soutěži, se jednalo již delší dobu. Heisley tvrdí, že v uplynulé sezóně ho basketbal přišel již na 40 miliónů dolarů a zkoumal možnost přesunout klub také do Anaheimu, Louisville, New Orleansu nebo St. Louis, kde jsou vyhovující haly. Přednost však dostala memphiská Pyramid Arena, kterou hodlá město zmodernizovat.

V NBA po přestěhování Vancouveru do USA zůstal jediný kanadský klub, kterým je Toronto Raptors. Naposledy změnil nějaký účastník NBA působiště v roce 1984, kdy se Clippers přesunuli ze San Diega do Los Angeles.


Sport v roce 2024

14. 6. - 14. 7. Fotbalové EURO, Německo
29. 6. - 21. 7. Cyklistická Tour de France
1. - 14. 7. Tenisový Wimbledon