Golden State jedná o smlouvě s Welschem

  • 1
Oakland - První z trojice hráčů, které získal basketbalový klub Golden State Warriors v letošním draftu, už má v kapse smlouvu. Jedenadvacetiletý Mike Dunleavy uzavřel tříletý kontrakt, jehož finanční okolnosti však zůstaly utajeny, podle pravidel kolektivní smlouvy NBA si však jako trojka letošního draftu přijde už coby nováček na velké peníze - tabulkově mu náleží minimálně 8,33 milionu dolarů.

Trojka loňského draftu Pau Gasol dostala v Memphisu tříletou smlouvu s příjmem 9,6 milionu dolarů.

Vedení klubu teď podle agentury AP jedná o smlouvě s českým hráčem Jiřím Welschem, jehož získalo rovněž v rámci draftu výměnou z Philadelphie.

Welsch jako šestnáctka draftu má podle kolektivní smlouvy nárok rovněž na tříletou smlouvu a příjem minimálně 3,316 miliónu dolarů.

Golden State zatím stále chybí trenér. Jedním z největších kandidátů na post, který prozatím zastává Brian Winters, je otec Dunleavyho Mike. Klub už dnes sehraje první z řady přípravných utkání v rámci takzvané letní ligy. Hned na úvod jej čeká celek obhájců titulu Los Angeles Lakers, pochopitelně bez největších hvězd, které si užívají dovolenou.

 


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž