Jana Veselá (v pozadí) ze Seattlu Storm v duelu WNBA proti Los Angeles Sparks brání Tinu Thompsonovou

Jana Veselá (v pozadí) ze Seattlu Storm v duelu WNBA proti Los Angeles Sparks brání Tinu Thompsonovou | foto: AP

Famózní Veselá. Česká basketbalistka pomohla Seattlu k první výhře v play-off

  • 1
Česká basketbalistka Jana Veselá oslnila WNBA ve svém premiérovém vystoupení v rámci play-off. Seattlu Storm pomohla jedenácti body k výhře v prvním semifinále Východní konference nad Los Angeles Sparks 79:66.

Výkon šestadvacetileté křídelnice vynikne ještě víc při pohledu na úspěšnost střelby. Veselá byla stoprocentní, trefila všechny tři trojkové pokusy i jedinou střelu za dva body.

Na to vše jí stačilo necelých 13 minut na hřišti. Všech svých jedenáct bodů dala v rozmezí jedenácté a sedmnácté minuty. Od stavu 25:17 do 38:29.

"Naskočila a rychle dala tři trojky, navíc chytila pár odražených míčů. Přesně tohle v play off potřebujeme. V ofenzivě sehrála klíčovou roli," chválila Veselou nejlepší střelkyně duelu Swin Cashová, autorka 20 bodů.

Češka soupeřky svým výkonem evidentně zaskočila. "Přišla z lavičky a vstřelila tři parádní trojky, to jsme nečekaly. Těžily z našeho zdvojování, musíme s tím něco udělat," řekla trenérka Los Angeles Jennifer Gillomová.

V dresu vítězů se k Cashové přidala střelecky i Lauren Jacksonová s 17 body. Hru Storm řídila Sue Birdová, která zaznamenala 12 asistencí.

Za poražené LA Sparks se blýskla Marie Ferdinand-Harrisová 18 body, Kristi Toliverová a Tina Thompsonová přidaly po 16 bodech. DeLisha Milton-Jonesová zaznamenala osm bodů a osm asistencí.

Ve druhém středečním duelu selhal nejlepší tým Východní konference Washington Mystics, když na své palubovce podlehl čtyřce Atlantě Sky 90:95.

Střelkyní zápasu byla s 28 body hostující Angel McCoughtryová, ani osobní rekord 18 bodů Marissy Colemanové nepomohl domácím k prvnímu vítězství v sérii hrané na dvě výhry.

Semifinále konferencí play-off WNBA:

Východní konference - 1. zápas:
Washington - Atlanta 90:95

Západní konference - 1. zápas:
Seattle - Los Angeles 79:66 (Veselá za vítěze 11 bodů).


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž