Prostějovský Dušan Pandula (vlevo) má k míči blíž než Tre Simmons z Nymburku.

Prostějovský Dušan Pandula (vlevo) má k míči blíž než Tre Simmons z Nymburku. | foto: Tomáš Frait, MAFRA

Odletí Orlům opora? Prostějovského Pandulu pokoušejí Pardubice

  • 1
Přestup Jaromíra Bohačíka do belgické Lovaně nebude jedinou změnou v kádru prostějovských basketbalistů. Z týmu stříbrných medailistů odejde několik dalších hráčů. Jedním z nich bude pravděpodobně druhý nejlepší střelec Orlů z minulé sezony Dušan Pandula.

O služby slovenského křídla se zajímají především Pardubice, kde by mohl nahradit Coreyho Muirheada.

„Jednání s hráči probíhají. Domluveni jsme s Radkem Nečasem, Pavlem Slezákem, Ondřejem Kohoutem, Romanem Markem a Vojtěchem Bratčenkovem,“ prohlásil Ivan Pospíšil, předseda Ariete Prostějov.

Případné odchody nechtěl komentovat. „Všechno je otázkou několika dalších týdnů. Máme představu o sestavě i o tom, jak případné odchody nahradit,“ dodal Pospíšil, který se nechtěl vyjádřit ani ohledně dalšího stabilního člena orlí letky Jaroslava Prášila. Ten údajně jedná o novém angažmá s Brnem.

V kolonce příchodů je zatím jen jediné jméno. Orly doplní osmnáctiletý Marek Sehnal. První minuty v Mattoni NBL nasbíral ve Svitavách. Šikovné křídlo teď bude svůj talent rozvíjet dále v Prostějově. „Navíc chceme do týmu více zabudovat Františka Váňu a Adama Gogu, naše odchovance,“ dodal Pospíšil na adresu šestnáctiletých mladíků.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž