Roman Chocholouš, trenér basketbalistek Studánky Pardubice.

Roman Chocholouš, trenér basketbalistek Studánky Pardubice. | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Doskok bude rozhodovat, tvrdí pardubický kouč před duelem s VŠE Praha

  • 0
Pardubické basketbalistky se ve středečním zápase 19. kola nejvyšší soutěže střetnou od 18 hodin s VŠE Praha.

Byla to součást promyšlené předzápasové taktiky, nebo rozhodovaly momentální zdravotní potíže? Nad tím, proč za VŠE Praha, soupeřem Studánky, v posledním kole proti královéhradeckým Lvicím nenastoupily největší opory Johnová s Američankami Dotsonovou a Esheovou, mohl kouč jedenáctých Pardubic Roman Chocholouš jenom dumat.

"Tahle děvčata dávají kolem osmdesáti procent bodů Pražanek, chtěli jsme se na ně podívat v internetovém přenosu. Bohužel se na palubovce neobjevily," konstatoval trenér Studánky.

Třeba Darina Johnová, jíž se proti Pardubicím tradičně daří, zaznamenala v prvním vzájemném utkání této sezony 24 bodů. Pražanky je pak ovládly v poměru 93:75.

"Je to velmi zkušená hráčka, herním projevem mi je sympatická. Dává spousty trojek," vyzdvihuje Chocholouš kvality ústřední postavy celku VŠE, v tabulce devátého.

Jak to s Pražankami bylo? Náhradnice si vyprotestovaly prostor na hřišti. Tři největší opory proto zůstaly zcela mimo hru.

Ale zpět ke Studánce: Ta podle očekávání v sobotu neuspěla v Brně proti Friscu, přes prohru 64:107 ale kouč dokázal najít pozitiva. "Rozhodně to byl lepší výkon než předtím proti VŠ, dokonce jsme vyhráli první čtvrtinu. V průběhu zápasu jsme ale pod tlakem faulů museli přejít na zónové bránění a soupeřky nám utekly. Každopádně jsme si zvedli sebevědomí," kvituje Chocholouš.

Oproti devítičlenné brněnské sestavě navíc nasadí i uzdravenou Markétu Jedličkovou společně s Barborou Habětínkovou. S týmem prý v nedávné době pracoval hlavně na doskoku, v němž minule ve srovnání s VŠ Studánka pohořela (prohrála 20:40).

"Bude to jeden z rozhodujících faktorů. V Brně už nebyl rozdíl tak propastný, Hradec jsme předtím dokonce přeskákali," připomíná trenér.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž