Doc Rivers

Doc Rivers | foto: AP

Bez práce byl jen tři dny. Po kouči Riversovi rychle sáhla Philadelphia

  • 7
Doc Rivers povede v NBA po odchodu z Los Angeles Clippers basketbalisty Philadelphie. Jen pár dnů po ukončení předchozího angažmá se osmapadesátiletý kouč dohodl na spolupráci u Sixers a podle televize ESPN podepíše v novém působišti pětiletou smlouvu.

Klub Riversův příchod ještě nepotvrdil, ale od hvězdy týmu Joela Embiida už se kouč dočkal vřelého přijetí. „Vítejte ve městě bratrské lásky, Docu Riversi. Jsem napnutý, co přinese budoucnost a co tu vybudujeme,“ napsal na Twitteru.

Rivers tak dostal přednost před dlouhou řadou dalších kandidátů, kromě jiného před Mikem D’Antonim, jenž po vyřazení play off dobrovolně skončil v Houstonu, anebo Tyronnem Luem, svým dosavadním asistentem v Clippers. 

Clippers a Rivers oznámili rozchod po sedmi sezonách v pondělí. Losangeleský celek v tomto ročníku vypadl jako jeden z favoritů už ve čtvrtfinále play off, ve kterém nedotáhl k postupu vedení 3:1 na zápasy proti Denveru. 

Pro obdobně ambiciózní Philadelphii skončily vyřazovací boje už v prvním kole po hladké porážce s Bostonem a poté u týmu skončil trenér Brett Brown.

Rivers povede v NBA čtvrtý klub. Jako hlavní kouč začal působit v roce 1999 a pět sezon strávil v Orlandu, dalších devět let působil v Bostonu, s kterým získal v roce 2008 titul a o dva roky později ho dovedl do finále.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž