Ústečtí basketbalisté se radují během duelu s Olomouckem.

Ústečtí basketbalisté se radují během duelu s Olomouckem. | foto: Sluneta Ústí nad Labem

Statečné srdce Devanteho Wallace. Hrdina udeřil půl vteřiny před koncem

  • 1
Těžko si lze představit dramatičtější rozuzlení nedělní basketbalové bitvy v Ústí. Sluneta už v prodloužení zápasu s Olomouckem vypadala odepsaně, tři sekundy před koncem prohrávala o dva body. Jenže takřka ztracený závod s časem ještě vyhrála a díky třem proměněným šestkám půl vteřiny před posledním klaksonem urvala v NBL výhru 89:88.

„Bylo to nesmírně těžké a emotivní utkání. Minutu ztrácíte, minutu vedete. Klíčové byly útočné doskoky, které nám vyhrály zápas,“ slavil Jaytornah Wisseh, se 17 body nejlepší ústecký střelec.

Hrdinou posledních okamžiků byl ovšem jiný Američan ve službách Slunety.

Devante Wallace tři vteřiny před koncem vsadil vše na jednu kartu a při jeho spíše zoufalém pokusu o trojku ho fauloval Lukáš Palyza.

S nabídnutou šancí pak Wallace naložil znamenitě, zbývalo 0,4 sekundy do konce zápasu, když proměnil tři šestky ze tří a otočil skóre na z 86:88 na 89:88.

Palyza, se 27 body nejlepší střelec Olomoucka, byl nešťastníkem okamžiku i těsně předtím, když tři vteřiny před vypršením času proměnil jen jednu ze dvou šestek.

„Prohrát tímto způsobem samozřejmě zamrzí, ale jinak musím říct, že jsme měli velmi špatné doskoky. Dovolili jsme Ústí hodně útočných doskoků, hlavně proto zaslouženě vyhrálo,“ uznal poražený kouč Predrag Benáček.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž