Dejan Jakara (uprostřed) ještě coby trenérský asistent v Domžale

Dejan Jakara (uprostřed) ještě coby trenérský asistent v Domžale | foto: FIBA

Brněnské basketbalisty už nevede Chorvat, převzal je mladý Slovinec

  • 1
Na lavičku basketbalistů MMCITÉ Brno dosedne nový trenér. Chorvata Zorana Helbicha, pod nímž tým obsadil devátou příčku v nejvyšší soutěži, nahradí Slovinec Dejan Jakara.

Mladý, teprve jedenatřicetiletý, kouč naposledy působil coby asistent trenéra v týmu Helios Suns Domžale, který se stal loni slovinským šampionem a zahrál si Ligu mistrů. Během uplynulé sezony tam pomáhal vést i českého reprezentanta a vyškovského rodáka Tomáše Kyzlinka.

V minulosti působil Jakara také jako asistent u slovinské osmnáctky, když ji vedl Miro Alilovič, v posledních třech letech kouč USK Praha, který byl letos vyhlášen nejlepším trenérem v české NBL.

Dejan Jakara

Teď Jakara dostává šanci na pozici hlavního trenéra.

„Je pro mě čest v Brně trénovat. Naším cílem pro další sezonu je obhájit pozici v nejvyšší basketbalové soutěži mužů a zapojovat mladé hráče do hry více, než tomu bylo v předchozích letech,“ uvedl Jakara na klubovém webu.

„Při jednáních s vedením klubu prezentoval svoji vizi, jejíž podstatnou součástí je práce s jednotlivými hráči, s důrazem na zlepšování individuálních dovedností a fyzické zdatnosti s cílem dosáhnout jejich co nejširšího zapojení do herní praxe, a to již v průběhu základní části soutěže,“ dodal k novému muži na lavičce samotný oddíl.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž