Děčín si vrchol sezony náramně užívá

  • 1
Děčín - Chtěli být za šedé vlky, ale jsou z nich zlatovlásky. Basketbalisté Děčína plánovali, jak si před čtvrtfinále play-off proti A Plus Brno obarví vlasy do šediva či stříbrna. "Chtěli jsme tím podpořit naše myšlenky na stříbrnou medaili, na finále," prozradil pivot Jan Tomanec původní záměr.

Nevyšel. Z většiny hráčů se totiž stali blonďáci. Zlaté vlasy = touha po titulu? Tak vysoko se při drtivé síle Nymburka nejspíš nevidí.

Jen Američané Williams a Sanders s rozehrávačem Balíkem si vlasy neobarvili, ovšem vykoupili to pokutou do týmové kasy.

Série s Brnem je zatím nejvyrovnanějším čtvrtfinále. Jediná je po dvou zápasech vyrovnaná.
Na sobotní partii v Děčíně, kterou domácí vyhráli 66:65, bylo zvědavých přes tisíc fanoušků. Někteří z nich vyslyšeli výzvu, ať přijdou oblečeni v modrém nebo bílém oblečení, čili v klubových barvách.

Děčín si play-off, vrchol sezony, náramně užívá. "Zážitek. Něco víc než normální liga. Žije tím celý tým," chrlí ze sebe Tomanec, devatenáctiletý buldok, vyhlášený nejlepším hráčem druhého čtvrtfinále.

Atmosféra zhoustla v pátek, kdy se Brno kvůli viróze vzpíralo do Děčína cestovat. Zápas nechtělo vůbec hrát. Pak ustoupilo. "Hlavu jsme si tím v pátek nelámali, připravovali jsme se normálně," přiblížil kapitán Lukáš Houser. "Věděli jsme, že budou muset přijet, že jich není osm nemocných, jak psali. Zkoušeli to. Benda a Svoboda jsou jejich klíčoví hráči."

Hosté nakonec do dresů navlékli osm mužů, tři jim chyběli. "Ale ještě tři jsme hráli pod antibiotiky," upozornil Igor Kovačevič, chorvatský rozehrávač A Plus.

Děčín věří, že se ve čtvrtfinále nezastaví. Byť šel do vyřazovací části z páté příčky. "Od začátku jsme věděli, že musíme uhájit domácí prostředí a u nich jednou vyhrát. Doufám, že se to povede už ve středu," vysnil si vůdce Houser.

A o víkendu se opět zaplní AAA Auto aréna. Zápas se ze soboty přesunul na neděli od 15 hodin - bude z něj totiž přímý televizní přenos.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž