Děčín sérii s Opavou nevzdává

  • 5
Děčín - Opavští košíkáři nasadili na začátku závěrečné desetiminutovky úvodního čtvrtfinále play-off Národní basketbalové ligy v Děčíně na soupeře zónovou obranu, už od ní neupustili a v neděli slavili úspěch po výsledku 69:63. "Ano, právě zóna nám překvapivě dělala velké problémy," přiznal děčínský trenér Zdeněk Hummel.

Jeho svěřenci přitom začali dobře, když si slušně vedli zejména v obraně. "Za stavu 10:2 jsme však nedokázali zužitkovat několik přesilových situací, zbytečně ztratili několik míčů a připravili se tak o zvýšení náskoku," tvrdil kouč.

Děčín vedl i v dalším průběhu prvního poločasu, ale Opava byla stále v několikabodovém závěsu. "Ve druhém poločase naši hráči nebyli schopni dát koš, kazili přihrávky a kupili chyby v obraně," kriticky prohlásil Hummel.

Postupem času se hosté prosazovali stále více. "Když se ve třetí čtvrtině dostal soupeř do vedení, naši hráči se psychicky složili," všiml si zkušený trenér na domácí lavičce. "Hráči byli na utkání nabuzeni, ale zátěž neunesli. Přesto šlo o správné bojovné utkání play-off."

Opavský kouč Jan Kozák neskrýval spokojenost. "Utkání jsme začali špatně, myslím, že je to tím, že jsme šli hrát přímo z autobusu. Teprve v dalších čtvrtinách jsme bojovností, zlepšenou střelbou a obranou vývoj utkání otočili. Závěr jsme zvládli taktickou hrou," liboval si.

Opava je v sérii hrané na tři vítězství díky výhře venku ve výhodě. Pokračuje se ve středu na Moravě. "V žádném případě se nevzdáváme! Pokud hráči projeví opravdu maximální touhu poprat se o postup do semifinále, pak se můžeme pokusit vyhrát v Opavě. Navíc, i kdyby se nám to nepodařilo, stále by byl stav pouze 0:2 a naděje na obrat série by stále žila," řekl Zdeněk Hummel.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž