Eliška Hamzová (vpravo) ze Žabin Brno útočí kolem Valentýny Kadlecové z...

Eliška Hamzová (vpravo) ze Žabin Brno útočí kolem Valentýny Kadlecové z Chomutova. | foto: Archiv Žabin Brno

Jeden turnaj, dvě obhajoby. Na pohárovém finále mají Žabiny napilno

  • 1
Dvojité obhajování mají před sebou basketbalistky brněnských Žabin. Na závěrečném turnaji v Piešťanech zkusí zopakovat loňské prvenství v Česko-slovenském poháru, který tentokrát určí také medailisty domácího poháru, v němž mohou triumfovat potřetí za sebou.

Do Final 8 vstoupí svěřenkyně trenéra Viktora Pruši pátečním zápasem proti ŠBK Šamorín. Další čtvrtfinálové dvojice tvoří Levhartice Chomutov - MBK Ružomberok, Sokol Hradec Králové - Piešťanské Čajky a KP TANY Brno - Slávia Banská Bystrica. Vítěz bude znám v neděli. Český mistr ZVVZ USK Praha soutěž znovu vynechal.

„Na Federální pohár se moc těšíme, je to pro nás jeden z vrcholů a cílů pro tuto sezonu. Nečeká nás nic lehkého, když odehrajeme tři zápasy ve třech dnech. Pozice obhájce je obecně ještě o něco náročnější. Ale věřím, že náš tým má dostatečnou kvalitu, aby dokázal celý turnaj vyhrát,“ řekl slovenský asistent trenéra Žabin Michal Martišek na klubovém webu.

V případě postupu narazí obhájce trofeje v semifinále na vítěze zápasu Chomutov - Ružomberok. S Levharticemi se loni Žabiny utkaly ve finále Českého poháru.

Lavička Žabin Brno se raduje, vlevo asistent Michal Martišek, vpravo hlavní trenér Viktor Pruša.

„Soupeře pro další průběh se dozvíme až na základě výsledků, ale na naše ambice to vliv mít nebude. Je to samozřejmě trošku těžší z hlediska skautingu, ale máme o všech týmech hodně informací a k vzhledem k časové náročnosti už máme i předpřipravené varianty, takže budeme schopní včas zareagovat a připravit se na konkrétního soupeře,“ uvedl Martišek.

V dresu Ružomberku se představí i Andrea Andělová. Za Slávii Banská Bystrica, která bude čtvrtfinálovým soupeřem KP Brno, nastupuje další česká basketbalistka Kristýna Brabencová. Hradec Králové narazí ve čtvrtfinále na slovenského šampiona a současného lídra soutěže Piešťanské Čajky.

Česko-slovenský pohár basketbalistek

Program

Pátek 26. ledna - čtvrtfinále:

12:00 Žabiny Brno - Šamorín
14:30 Chomutov - Ružomberok
17:00 Hradec Králové - Piešťanské Čajky
19:30 KP Brno - Banská Bystrica

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž