Pardubický basketbalista Maurice Hampton kryje míč před prostějovským Eugenem Lawrencem.

Pardubický basketbalista Maurice Hampton kryje míč před prostějovským Eugenem Lawrencem. | foto: Michal Klíma, MAFRA

Český pohár je první vrchol sezony, vyhlásil pardubický kouč Slowiak

  • 0
Basketbalisté Pardubic konečně vedle bojů o mistrovský titul v lize zahájí i bitvu o domácí pohár. V Novém Jičíně se dnes odpoledne střetnou v rámci Final Eight Českého poháru s vítězem základní části Mattoni NBL Prostějovem.

"Český pohár považujeme za první vrchol sezony a podle toho k němu také přistupujeme," řekl před vpádem do zahajovacího souboje s vážným konkurentem na zisk trofeje trenér Pardubic Jan Slowiak.

Po skvěle rozjeté sezoně a posledních výborných výkonech v lize si i "Beksa" dělá čárku na to, aby v sobotu její hráči zvedli nad hlavu první velký pohár v tomto ročníku. "Co se týče našich ambicí, pokud bychom nejeli na Moravu s myšlenkou na celkové vítězství, tak tam vůbec nemusíme jezdit," burcuje jasně Slowiak.

Jeho tým se utkává s mužstvem, které už letos jednou dokázal porazit. Jednalo se o vítězství ve vůbec prvním letošním vzájemném měření sil. Pardubice 23. října 2010 přehrály Prostějov 87:85.

Tradici vítězství hostujících týmů pak naznačil i Prostějov, když na východočeské palubovce taktéž po strhujícím závěru utnul radost domácích a vyhrál 83:81.

Teď je tedy čeká první zásadnější duel o postup do semifinále Českého poháru. "Za naši stranu mohu říci, že do tohoto utkání vstoupíme s velikou koncentrací a s odhodláním neuhnout v žádném souboji," pokračoval kouč Slowiak..

Ten chce rovněž těžit právě z týmové pohody nabrané během posledních ligových zápasů v nadstavbové skupině A1. V posledním pohárovém duelu byl šťastnější Prostějov, který vloni zvítězil 83:77 a radoval se z celkového třetího místa na turnaji.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž