Brněnské basketbalistky oslavují titul

Praha - Žádné velkolepé oslavy, spojené s nekonečným proudem šampaňského, objímáním nebo dojetím se nekonaly. Basketbalistky Gambrinusu Brno se protrápily ke třetí finálové výhře v řadě a na hřišti pražské Folimanky mohly převzít medaile a pohár určené pro mistryně ligy. Hráčky USK byly favoritovi po celý zápas velice vyrovnaným soupeřem, a tak si svěřenkyně trenéra Bobrovského musely počkat na oslavný pokřik "Mistři" až na úplný závěr. Čtyři minuty před koncem zvýšila Stěpanovová jejich náskok na šestnáct bodů a skupinka brněnských fandů spustila oslavné chorály. "O vítězství jsem ani na chvíli nepochybovala," prohlásila křídelní hráčka Brna Martina Godályová.

Před tristní finálovou kulisou začaly zápas lépe Brňanky, které během pěti minut vedly 2:10. Domácí hráčky se bály vydat pod koš, kde čněla pivotmanka Stěpanovová, střelba z dálky jim dělal potíže, vázla kombinace. Trenér USK Ivan Beneš ale na hřiště poslal Vodrážkovou, ta se okolo ruské pivotmanky dvakrát prosmýkla a Pražanky stáhly až na rozdíl jediného bodu.

Po několika přesných zakončeních si ale Brňanky opět vybudovaly desetibodové vedení a to si držely i přesto, že v útoku z jasných pozic kazily, neproměňovaly body z podkoše a často si míč musely doskočit až třikrát. Poločas ale i tak vyhrály o jedenáct bodů a to hlavně díky přesné trojkové trefě Kamili Vodičkové.

Ve druhé půli hráčky USK dřely, v obraně několikrát vystihly nepřesnou brňenskou rozehrávku, tři minuty před koncem třetí čtvrtiny dotáhly Brno dokonce na sedm bodů. "Ani v tu chvíli jsem ve vítězství nevěřila, i když jsem tak vyrovnaný zápas nečekala. Jsou prostě dobré," přiznala domácí rozehrávačka Veronika Bortelová.

V závěrečné části hry se proti trochu křečovité snaze Pražanek prosazovala hlavně rychlá Borecká a Brno si postupně vytvářelo mistrovský náskok. Poslední minuty už Brňanky excelovaly, myšlenky na závěrečný nápor tak domácí ani nenapadly. S druhým místem byly totiž nadmíru spokojené. "Myslím, že jsme dnes odehráli nejlepší zápas v sérii a i když náš cíl byl prohrát jen o deset, zklamaní nejsme. Hráčky bojovaly a ani na konci zápas nezabalily. Určitě je to pro nás do budoucna pozitivní," pochvaloval si kouč Beneš.

"Hráčky jsou unavené a proto jsme rádi, že jsme rozhodli už ve třetím utkání. Dohrávali jsme o sedmi a všichni toho máme dost," svěřil se hostující trenér Bobrovský. Jeho svěřenkyně mu daly za pravdu. "V posledních zápasech jsme se opravdu cítily unavené a trochu jsme se herně trápily," posteskla si slovenská basketbalistka Godályová. "Jsme ale rády, že jsme sezonu zakončily úspěšně a potvrdily jsme první místo," dodala. A budou po jasném vítězství vůbec oslavy? " Až přijedeme do Brna zajdeme společně někam na večeři," prohodila Godályová bez sebemenších známek emocí.

"Na holkách teď možná radost není vidět, ale určitě spokojené jsou. Jsou to prostě jen jiné typy a naplno se to u nich projeví třeba až vylezou ze sprchy," zavtipkoval Bobrovský.

USK Praha - Gambrinus Brno 56:70 (11:18, 26:35, 37:49)
Body:
Bortelová 16, Vojtová a Pechová 10 - Vodičková 19, Borecká a Stěpanovová po 14. Trojky: 2:2. Fauly: 19:16. Trestné hody: 12/10 - 22/14. Rozhodčí: Dolinek, Lukeš. Diváků: 350. Konečný stav série: 0:3.

Brněnská basketbalistka Vojtová se raduje z titulu s pohárem

Kreuzová z USK brání vce střelbě Godalyové z Brna

Hráčky Gambrinusu Brno se radují z poháru pro mistryně basketbalové ligy

Radost brněnských basketbalistek po zisku šestého titulu v řadě

Kamila Vodičková, vyhlášená nejlepší hráčkou třetího finále ligy, po utkání, které rozhodlo, že titul zůstává pošesté v Brně

Basketbalistky Brna oslavují titul po třetím vítězství nad USK


Sport v roce 2024

14. 6. - 14. 7. Fotbalové EURO, Německo
29. 6. - 21. 7. Cyklistická Tour de France
1. - 14. 7. Tenisový Wimbledon