Brňanky trápí velká marodka

B r n o - Pouze s cílem neprohrát vysokým rozdílem odjely basketbalistky Gambrinusu Brno ke třetímu utkání Evropské ligy do Německa, kde je ve čtvrtek od 19.30 čeká zápas ve Wuppertalu. České mistryně provází v úvodu sezony neuvěřitelně rozsáhlá marodka a trenérům Janu Bobrovskému a Milanu Veverkovi zůstalo už pouze torzo týmu. Až do konce roku bude chybět Hana Machová, která po zlomenině ruky zkoušela v sobotním ligovém zápase chvíli hrát proti Strakonicím.

Zranění si však obnovila a zraněnou ruku jí lékaři dali v pondělí na šest týdnů do sádry. Sádrový obvaz na zlomené noze má i pivotka Lucie Blahůšková, dlouhodobě chybí po operaci achilovky Zuzana Kameníková. Navíc s chřipkou ulehla Irena Borecká, horečky měly ještě v pondělí Romana Hamzová a Slávka Frniaková a odpočívala i další nachlazená hráčka Kamila Vodičková.

"Tak katastrofální situaci v našem týmu nepamatuji. I když máme na videu zápas Wuppertalu s Pécsí, není nadcházející utkání v Německu otázkou soupeřovy síly. Za normálních okolností bychom totiž neměli s nikým ve skupině prohrát," uvedl manažer klubu Jiří Hamza.

"Za dané situace se ale zaměřujeme pouze na to, abychom neutrpěli debakl, který by nás psychicky srazil do kolen. Všechno musíme dohnat až po Novém roce tak, abychom vybojovali druhé místo ve skupině B," dodal.

Basketbalistky Gambrinusu zatím v Evropské lize změřily síly s Wuppertalem ve čtyřech zápasech a oba týmy vždy využily výhodu domácího prostředí. V sezoně 1996/97 Brňanky prohrály ve Wuppertalu 61:79 a doma vyhrály 89:82. V následující sezóně 1997/98 zápas v Brně skončil vítězstvím domácích 93:86 a odvetu v Německu vyhrál Wuppertal 86:67.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž