Brňanky si jedou pro sedmý titul

Brno - Sedmý titul v řadě chtějí získat v sobotu ve třetím zápase finálové série play off basketbalistky Gambrinusu JME Brno, které se střetnou od 17:00 hodin na pražské Folimance s USK Praha. První dva zápasy v domácím prostředí vyhrály Brňanky zcela jednoznačně. Nejprve rozdílem třiašedesáti a v odvetě dokonce čtyřiašedesáti bodů a jejich ojedinělé ligová série 120 zápasů bez porážky je staví do role jednoznačných favoritek.

Nic na tom nemění ani absence pivotky Večeřové, která nebude hrát kvůli hnisavému zánětu prstu na noze. "Na finále jsem se těšila, proto mě mrzí, že budu pouze v hledišti," řekla Ivana Večeřová. Kromě pivotek Vodičkové a Blahůškové budou připraveny pod košem zaskočit i Vítečková a případně z křídla Godályová.

"Navzdory dvěma jasným vítězstvím finálový souboj nebereme na lehkou váhu," uvedl asistent trenéra brněnských basketbalistek Milan Veverka. Vzhledem k tomu, že Gambrinusu JME zůstalo nyní devět hráček, přiberou na páteční trénink k nácviku signálů i Polákovou, která ale bude v sobotu dál pokračovat v hostování v Králově Poli.

V týmu vysokoškolaček se už zřejmě objeví i pivotka Vojtová. "Její zdravotní stav ale není stále ideální," vysvětlil trenér USK Praha Ivan Beneš, který si přeje sehrát v domácím prostředí důstojnější partii, než v prvních dvou zápasech v Brně. "Chceme dokázat, že oba brněnské výsledky neodpovídají rozložení sil obou klubů. Určitě nejsme o tolik horší. Chceme si hlavně napravit reputaci," tvrdil trenér Beneš.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž