Matej Venta ještě v dresu Prostějova

Matej Venta ještě v dresu Prostějova | foto: Petr Janeček, MAFRA

Děčínští basketbalisté zbrojí, rozehrávačem číslo 1 je Venta

  • 0
Častokrát jako "nepřítel" děčínské Válečníky týral, teď Mateje Ventu naverbovali do své basketbalové armády. Výrazná posila podepsala v Děčíně smlouvu na ligový ročník 2013/14.

"Ventův příchod je odpovědí na množící se dotazy po přestupu Levella Sanderse," uvedl sportovní manažer Jakub Důra. Děčín totiž po odchodu Američanů Sanderse a Popeho hledal zahraničního rozehrávače.

A našel. Talentovaného Vyorala, posilu z Nymburka, doplnil slovinský playmaker. Bude tvůrcem hry Válečníků číslo 1.

"Mateje jsme si vybrali, protože jeho hru dobře známe. Víme, jak umí skvěle bránit, vytvářet tlak a jak dokáže v útoku najít správný balanc mezi řízením týmu a skórováním," osvětlil Důra v tiskové zprávě. "I přes jiné zajímavé možnosti amerických rozehrávačů jsme se rozhodli pro tuto variantu."

Elitní trojkař Venta, s týmem Krka Novo Mesto slovinský mistr, působil na české scéně v Novém Jičíně, Nymburku a Prostějově, odkud v polovině minulého ročníku NBL kvůli finančním trablům klubu zamířil do Jindřichova Hradce.

V jeho dresu se blýskl průměrem 19,9 bodu na zápas. Do přípravy Děčína se zapojí hned na jejím startu, tedy už ve čtvrtek.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž