Dana Kušlitová (vlevo) z Trutnova přihrává kolem Moniky Ondřejové z Pardubic

Dana Kušlitová (vlevo) z Trutnova přihrává kolem Moniky Ondřejové z Pardubic | foto: Ondřej Littera, MAFRA

Basketbalistky Trutnova nápravu zvládly, nováčkovi nedaly šanci

  • 0
Žádné komplikace a bezpečné vítězství v utkání, do kterého šly jako favoritky. Basketbalistky Kary Trutnov v dalším zápase domácí nejvyšší soutěže vyhrály na palubovce nováčka z Pardubic vysoko 84:58.

Napravily tím středeční šokující závěr zápasu se Slovankou Mladá Boleslav, ve kterém v poslední čtvrtině ztratily náskok sedmnácti bodů a prohrály.

Domácí nováček nejvyšší soutěže zatím v lize vyhrál jen jednou a ani tentokrát nedostal moc šancí na úspěch. Kara totiž v utkání prohrávala pouze v jediném případě, hned na začátku 2:3.

Pak se už ale začaly podle očekávání prosazovat hráčky favorizované Kary. Už v první čtvrtině si vypracovali jedenáctibodový náskok (28:17), v poločase vzrostl o další tři body (45:31) a před poslední čtvrtinou už bylo definitivně rozhodnuto, Trutnov totiž vedl téměř o třicet bodů (70:41).

V závěrečné desetiminutovce sice domácí hráčky snížily, ale také zásluhou toho, že se v dresu Kary na hřiště dostaly i hráčky z lavičky. Hvězdou zápasu se nečekaně stala dvacetiletá Dana Kušlitová, autorka 17 bodů a 12 doskoků.

Přesto o vítězkách nebylo pochyb a Kara dvoubodovým ziskem zůstala na třetí příčce ligové tabulky s tím, že ji může předstihnout Slovanka Mladá Boleslav, která má zatím o dvě prohry méně, ale také o sehrála o dva zápasy méně než Kara.

V dalším ligovém kole se tým z Trutnova v sobotu utká na své palubovce s Valosunem Brno, ovšem ještě předtím ho čeká cesta do slovenského Prešova, kde Kara ve středu sehraje další utkání Středoevropské ligy.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž